23948sdkhjf

Fremtidens chauffører har IT-kørekort

Vi får brug for mange dygtige chauffører – også i en fremtid med selvkørende lastbiler

ATL holdt onsdag generalforsamling og årsdag i Børkop ved Vejle. Og emnet for årsdagen var den teknologiske udvikling, som hastigt er på vej til at ændre transportbranchen.

- I transportbranchen er vi ikke bange for forandringer. Det er et vilkår, vi lever med og driver forretning på baggrund af. Men selv i vores branche kan det være svært at forudsige, hvad der vil bestå, og hvad der vil ændre sig markant. Jeg tror, at forandringerne vil gå meget stærkere i de kommende år – ikke mindst på grund af digitaliseringen, sagde ATL’s formand Peter Jepsen, som til daglig er chef for HR og kommunikation hos Danske Fragtmænd.

Transportvirksomhederne er i fuld gang med at tage den nye teknologi til sig. IT-systemer bliver brugt til at optimere på driften, spare på brændstoffet og styre lastbilflåden. Nogle år ude i fremtiden vil der komme selvkørende lastbiler og endnu flere IT-værktøjer, som vi endnu ikke kender.

Vi ved, at teknologien vil stille nye krav til de mennesker, der arbejder inden for vejgodstransport, sagde Peter Jepsen i sin beretning.

- Ny teknologi sætter allerede i dag sit præg i førerhuset og i chaufførens dagligdag, hvor antallet af tablets breder sig. Det bliver der mere af i fremtiden. Derfor får chaufførerne brug for et IT-kørekort, sagde han.

I en undersøgelse, som ATL har lavet blandt sine medlemmer, svarer 70 procent, at de er enige eller meget enige i, at IT vil få voksende betydning for chaufførernes dagligdag og måden, som opgaver løses på.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265