23948sdkhjf

Kommune overtager driften af Assens Havn

Et næsten enigt byråd nikker ja til, at Assens Havn går fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn fra den 1. januar 2018. Der oplyser Assens Kommune på sin hjemmeside.

Beslutningen er truffet på baggrund af en henvendelse fra Assens Havns bestyrelse, der har anmodet om, at havnen fremover organiseres på en ny måde. Havnen er i dag en selvstændig virksomhed med egen bestyrelse.

Læs mere på Søfart: Assens Havn vil andet end erhverv

- Det er glædeligt, at Byrådet bakker op om havnebestyrelsens ønske om at overgå til en kommunalt drevet havn. Derfor kan vi nu i samarbejde med kommunen planlægge overdragelsen, som vi forventer kan ske med virkning fra 1. januar 2018. Driften af havnen vil fortsat have afsæt i ejerstrategien med erhverv i området ved Ndr. Havnevej, men også med en åbning for aktiviteter, der retter sig mod mere turisme. Vi arbejder fortsat på at få flere skibe til at lægge til i havnen, og vi har i 2016 haft en lille fremgang i godsmængden over kaj. Det skal vi gerne fortsætte med i 2017, siger Bodil Boesgaard, formand for Assens Havn. 

Flere muligheder med kommunal havn
Borgmester Søren Steen Andersen pointerer, at en status som kommunal havn giver flere muligheder for aktiviteter fx i form af turisme, end det er tilfældet med en selvstyrehavn, der i højere grad er bundet op på erhvervsaktiviteter.

- Jeg ser gerne, at havnen fortsat udvikler sig som erhvervshavn, hvor der satses på havnetransport og udvikling af værftet, men som også levner plads til aktiviteter inden for turisme og maritime områder.

Byrådet vedtog desuden, at kommunaldirektør Finn G. Johansen træder ind i havnebestyrelsen som observatør frem til den 31. december 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125