23948sdkhjf

Fart på Sawos hejseladsfabrik

Siden Sawo flyttede produktionen af hejselad til Danmark, er der skabe 50 nye industri-arbejdspladser.

For tre år siden besluttede Sawo at genoptage produktionen af hejselad ved hovedkontoret i Sørup uden for Støvring. Siden 1992 har den produktion fundet sted i Finland, hvor Hiab-koncernen også har produceret sine Multilift hejselad og kroghejs.

- Det blev for dyrt til sidst. Prisniveauet var for højt. Derfor har vi hjemtaget produktionen, fortæller Flemming Christensen, Sawos ejer og hovedaktionær.

- Det har betydet, at vi har været nødt til at investere kraftigt herhjemme. De seneste tre år har vi investeret 30 millioner kroner i opførelsen af nye fabrikshaller, opkøb af bygninger og moderniseringer.

- Vi har nu en stor fabrik, der ikke laver andet end hejselad, forklarer Flemming Christensen. Vi producerer alle komponenter og dele til hejseladene - på nær gearene. Dem får vi fra Finland, resten producerer vi selv her i Sørup.

De første hejselad blev produceret i 1964, men på grund af prisudviklingen og samarbejdet med Hiab-koncernen, kunne det i 1992 bedre svare sig at producere dem i Finland frem til 2015.

- I dag producerer vi også hejselad til det finske marked her i Sørup. Og vi udvider hele tiden produktionen. Vi har fået en pæn produktion op til udlandet. Vi sælger i dag også danskproducerede hejselad i England, Tyskland, Østrig, Irland og Norge. Vi udvider hele tiden til nye markeder.

Det har været et stort projekt at tage produktionen af hejselad hjem.

Udover at ombygge haller og værksteder, har der skullet ansættes nye medarbejdere og lærlinge.

- Jeg tror, at vi har skabt 50 nye arbejdspladser her siden 2015, slutter Flemming.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078