23948sdkhjf

Travl fiskerihavn ser frem til udvidelse

Beregninger viser, at havneudvidelsen til en halv milliard vil skabe 450 nye arbejdspladser i Hanstholm.

Der er travlt på Hanstholm Havn, som i årets første fem måneder taget imod ikke mindre end 83 procent flere fisk sammenlignet med samme periode sidste år.

Fremgangen kommer fortrinsvist fra et øget tobisfiskeri, hvor både danske og udenlandske fiskere sejler i pendulfart ind og ud af havnen.

De prækvalificerede

Aarsleff (DK), VG (DK), Rohde Nielsen (DK), Cowi (DK).

Boskalis (NL), Arkil A/S (DK), Arkil Fundering (DK), Niras (DK).

BAM International (NL), BAM Infra (NL), Dredging International NV (BE).

Van Oord (NL), CG Jensen (DK), Sweco (SE).

Condotte (IT), Jan de Nul (BE).  

Den kommende havneudvidelse til omkring en halv milliard kroner var derfor hovedemnet på tirsdagens bestyrelsesmøde, hvor bestyrelsesformand Martin Vestergaard kunne glæde sig over, at udbuddet forløber helt efter planen.

Første forhandlingsrunde er netop afsluttet, og efter yderligere en forhandlingsrunde i august skal de indbudte konsortier beregne deres’”best and final offer’. Den endelige kontraktunderskrivelse finder sted i oktober 2017, hvorefter byggeriet forventes igangsat i foråret 2018.

450 nye arbejdspladser efter 2020
- Vi har aktuelt et stort behov for udvidelsen, og det vil ikke blive mindre i de kommende år. Vi ser en meget positiv udvikling – både hos erhvervsfiskerne og fiskeindustrien, og der er ingen tvivl om, at vi med udvidelsen dels kan skabe vækst hos de eksisterende virksomheder og også tiltrække nye. Beregninger viser, at der vil blive skabt omkring 450 nye arbejdspladser i årene efter 2020, hvor udvidelsen forventes færdig, og det er vi naturligvis stolte af at være med til at levere, siger Martin Vestergaard.

Bestyrelsesformanden understreger, at bestyrelse og ledelse i Hanstholm Havn samtidig er yderst opmærksomme på de kommende forhandlinger mellem EU og Storbritannien og de konsekvenser, som disse måtte have for danske og udenlandske fiskeres fangster i britisk farvand. Hanstholm Havn følger forhandlingerne tæt via Dansk Havne samt andre interesseorganisationer med tilknytning til fiskeriet.

Lokalplan på vej i høring
Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune havde forud for bestyrelsesmødet godkendt, at forslag til ændret lokalplan samt VVM udsendes i offentlig høring frem til den 27. juli 2017.

Lokalplanen omfatter et område på 190 hektar, der både består af den eksisterende havn med havneaktiviteter, værfter, erhverv i form af blandt andet fiskemelsfabrik, røgeri, akvakultur samt import- og eksportvirksomheder.

Derudover omfatter lokalplanområdet kystområdet, der benyttes til surfing, åbne arealer i form af klitlandskab samt et større befæstet areal vest for havneområdet. Sideløbende er projekt udskiftning af vindmøller på Hanstholm Havn også udsendt i offentlig høring i otte uger.

Der afholdes borgermøde om havneudvidelsen den 28. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093