23948sdkhjf

Skoler ramt af kø til køreprøver

Erhvervsuddannelsescenter i Slagelse sender chaufførelever rundt i landet for at få dem op til køreprøve.

Transportuddannelsen hos Selandia i Slagelse sender jævnligt elever til teoriprøve på Fyn eller Jylland, når der er kø til teoriprøven.

Det er især ved omprøver, at Selandia støder ind i manglen på sagkyndige, oplyser uddannelseschef Michael Bo Skov Ørum Henriksen.

- Det er til gene for virksomheden, A-kassen og jobcenteret og eleven selv, når man skal vente på at komme til en prøve, siger Michael Henriksen.

Dels skal de betale for et lille opfriskningskursus, hvis det er nødvendigt, dels risikerer virksomheden at stå med et køretøj, som der ikke er chauffør til.

- Også erhvervelse af B-kørekort volder skolen problemer, idet EUD-elever får forsinket deres videre uddannelsesforløb til stor gene for deres praktikvirksomhed, slutter Michael Henriksen.

Specialer rammes hårdt

Virksomhedskonsulent Kurt Rinhack, DTL, kontaktes hyppigt af medlemmer, der har problemer med ventetider til køreprøve på grund af flaskehals hos politiet. Der er især mangel på chaufførspecialister til kran, påhængsvogn og gaffeltruck.

- Det er for dårligt, at vores politikere ikke sørger for uddannede nok, siger Kurt Rinhack.

17-årige øger flaskehals

Han ærgrer sig over, at Folketinget har gjort problemet større for nye erhvervschauffører, som risikerer at vente et par måneder.

Nu lægger 17-årige også beslag prøvesagkyndige på bekostning en erhvervschauffører, der ikke kan komme hurtigt til køreprøve, konstaterer Kurt Rinhack.

Rigspolitiet medgiver offentligt, at i år er der ekstra pres på køreprøver, fordi man får to årgange, altså både 17- og 18-årige.

Frustrerede kørelærere

Dansk Kørerlærer-Union havde håbet på en udsættelse af forsøgsordningen med 17-årige på grund af politiets manglende ressourcer.

- Ventetider på kørekører i Danmark har aldrig været så udtalt som siden medio 2016, påpeger kørerlærerne.

- Problemet er igen startet i København og derefter bredt sig til de omliggende politikredse. Problemet er blevet værre, idet det nu har bredt sig til det meste af landet. Dette skyldes især den politiske beslutning om at lade de 17-årige få kørekort fra 1. januar 2017, skriver kørerlærernes forening til Folketingets retsudvalg.

Normal ventetid til jul

- Det er stærkt utilfredsstillende, at nogle køreskoleelever for tiden må vente alt for lang tid på at komme til køreprøve, erklærede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i begyndelsen af maj, da han bestilte en plan hos rigspolitiet.

Den plan er kommet og indeholder cirka 30 ekstra årsværk. Det skulle hurtigt kunne mærket i markant lavere ventetider og munde ud i normale ventetider i slutningen af året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093