23948sdkhjf

Irsk transportselskab dømt for manipulation

Et irsk transportselskab er idømt en bøde på 85.500 kr. for manipulation med lastbilens fartbegrænser og den tachograf, der optegner chaufførens køre-hviletid.

6. september 2016 blev en lastbil fra det irske selskab standset af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd i Padborg. Lastbilen blev ført af en 44-årig irsk chauffør, og under kontrollen opstod der mistanke om manipulation.

- Chaufføren fik pludselig trang til at gå på toilettet. Men inden han fik lov at gå, blev han grundigt undersøgt af folkene fra Tungvognscenter Syd, der fandt en magnet i hans ene sko, fortæller specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi.

Som en del af efterforskningen undersøgte Tungvognscenter Syd den GPS, der sad i lastbilen.

- GPS-oplysningerne og chaufførens diagramark, der optegner chaufførens kørsel og hviletid, stemte som udgangspunkt overens. Men i nogle tilfælde fortsatte GPS’en, mens der på diagramarket blev optegnet hvil. I disse tilfælde blev der dømt for, at chaufføren havde manipuleret tachografen og fartbegrænseren med magneten, forklarer Pernille Moesborg.

Torsdag 15. juni 2017 afsagde Retten i Sønderborg dom i sagen.

Selskabet blev dømt for, at chaufføren i tre tilfælde havde manipuleret med tachografen, så den optegnede hviletid, selvom lastbilen kørte. Samtidig blev fartbegrænseren manipuleret, så lastbilen kunne køre for hurtigt. Selskabet blev også dømt for, at chaufføren i fire tilfælde havde overtrådt reglerne om køre- hviletid. Det udløste en bøde på 85.500 kr.

Det er uvist, hvordan selskabet stiller sig til dommen.

Der vil på et senere tidspunkt blive ført en sag mod chaufføren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078