23948sdkhjf

Transportsamarbejde skal gøre McDonalds mere bæredygtig

Scania har indgået et tæt samarbejde med HAVI om bæredygtig transport og logistik.

Til efteråret starter Scania og HAVI et femårigt program, som via Scanias lastbiler og løsninger skal reducere CO2-emissionerne i forbindelse med transporterne til og fra McDonald’s restauranter i flere europæiske lande.

Målet er en kraftig reducering af antallet af dieseldrevne køretøjer i flere europæiske lande og frem mod 2021 at omstille cirka 70 procent af HAVI’s lastbilflåde til alternative brændstoffer som eksempelvis gas- og hybrid.

CO2-udledningen i forbindelse med HAVI’s leverancer til McDonald’s restauranter vil blive overvåget i realtid via Scanias opkoblede lastbiler, og det indebærer samtidig nye standarder for opkoblede bilflåder. Denne gennemgribende ændring af køretøjsflåden forventes at reducere CO2-emissionerne med 15 til 40 procent afhængigt af rute, brændstof og den trafikale situation.

- Innovation er afgørende for vores udvikling inden for bæredygtighed og for at drage fordel af vores størrelse med henblik på at skabe forandringer – det kalder vi “scale for good”. Gennem vores proaktive samarbejde med virksomheder som HAVI og Scania kan vi skabe mere bæredygtige løsninger i vores leverandørkæde samtidig med, at de bidrager til vores globale leverandørkæde og vores strategi om bæredygtighed, siger Chris Yong, Global Logistics Director hos McDonald’s, i en pressemeddelelse.

Også hos Scania er man begejstrede for aftalen. 

- Vi kan se, at efterspørgslen efter bæredygtige transportløsninger bare stiger og stiger. Det her er et eksempel på et fornuftigt og nyskabende samarbejde, som betyder, at vi vi i fællesskab kan fremskynde omstillingen til et bæredygtigt transportsystem, siger VD og koncernchef hos Scania, Henrik Henriksson.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079