23948sdkhjf

Gigantisk specialarmering med særtransport til KB-Hallen

Den genopbyggede KB-Hallen opføres med en speciel stålarmering der består af 30 tons tunge svejsede armeringskurve

Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S, som står for opførelsen af den nye KB-Hallen, har bestilt en særlig armering til fundamentet hos Celsa Steel Service, som står for at levere 10 svejste armeringskurve på over 3 tons stykket.

De gigantiske kurve er så store, at de transporteres fra Ølstykke til byggepladsen med følgebil. Einar Kornerup har haft meget kort tid til forberedelse og har derfor valgt at lade armeringsspecialisterne hos Celsa stå for at udarbejde produktionstegninger af den komplekse armering.

Herefter er de store fundamentskurve blevet svejset til færdige enheder i Celsas produktion. Den præcist forarbejdede stålarmering til fundamentets betonkonstruktioner fragtes derefter løbende fra Celsa Steel Service i Ølstykke, fortæller Mikkel Ziegler Simonsen fra Einar Kornerup A/S.

En vigtig del af Celsa Steel Services leverance er en entydig farvekodning af de leverede delelementer, som letter montering og minimerer risikoen for monteringsfejl på byggepladsen.

Konstrueres efter principper som en bro
Den nye KB-Hallen skiller sig markant ud ved de fem gigantiske stålbuer, som repeterer den nedbrændte KB-Hallens silhuet. Stålbuernes frie spænd på hele 40 meter, i kombination med en afstand mellem buerne på op til 13 meter, stiller store krav til bygningens fundering.

De fem stålbuer funderes i punktfundamenter på 4 x 6 meter med en dybde på op til 4 meter og en volumen på op til 100 m3 pr punktfundament. Punktfundamenterne forbindes på tværs af bygningen med korrugerede trækrør nedlagt i bundpladen, hvori der trækkes tværgående spændarmering som efterfølgende spændes op, hvorefter trækrørene udstøbes med beton. En opbygning som ofte anvendes ved bygning af broer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098