23948sdkhjf

Københavns Lufthavne skeler dystert mod fremtiden

Københavns Lufthavne tjener stadig styrtende med penge. Store investeringer og regulering lurer rundt om hjørnet

Københavns Lufthavne øgede omsætningen og resultatet marginalt i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år. Ny paskontrol og regulering kaster dog en skygge over fremtiden. 

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

- Københavns Lufthavn er kommet godt fra start. Oven på rekordåret i 2016 viser første halvår af 2017 en pæn vækst i antallet af rejsende i lufthavnen og en positiv udvikling i rutenetværket. 

- Med 14,0 millioner rejsende var der således 2,3 procent flere rejsende gennem lufthavnen, hvilket er i tråd med lufthavnens forventninger, skriver lufthavnen i sit regnskab.

Samlet omsatte Københavns Lufthavne for 2,1 milliarder kroner i første halvår 2017. Det er en spids over samme periode sidste år. 

Efter skat steg resultatet med 11 millioner kroner til 576 millioner kroner i året.

Det sket i et halvår, hvor lufthavnen har investeret 653,5 millioner kroner i udvidelser. Københavns Lufthavn vil fordoble sin kapacitet til 40 millioner passagerer om året i 2020. Derfor bliver der investeret kraftigt.

Alt er dog ikke rosenrødt for lufthavnen. Nye krav til paskontrol af millioner flere passagerer vil koste 700 millioner kroner frem mod 2019.

Og så luftede regeringen en ny luftfartsstrategi, der kan koste lufthavnen dyrt. Strategien består delvist i at mindske de takster, flyselskaber skal betale til lufthavnen.

- Det er muligt at de foreslåede ændringer kan få væsentlig negativ indvirkning på lufthavnens strategi, forretning og økonomi.

- Lufthavnen vil gennemgå sin forretningsmodel og strategi i lyset af den foreslåede ændrede regulering. Lufthavnen vil særligt blive nødt til at revurdere sin investeringsplan og finansiering, skriver Københavns Lufthavne.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096