23948sdkhjf

Ingen dyneløfteri på rastepladser

Det kræver for meget mandskab at håndhæve forbud mod ugehvil i førerhuset.

Det er ulovligt at tilbringe det ugentlige hvil på 45 timer i lastbilen, men den ulovlighed har politiet ikke stor appetit på at efterforske.

Den regel er ikke af væsentlig betydning for færdselssikkerheden, og det vil kræve store ressourcer til overvåge køretøjer for at skaffe beviser for ulovlig afholdelse af ugehvilet, fastslår Rigspolitiet i en redegørelse til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Redegørelsen indgår i hans svar til Magnus Heunicke (S) om den tyske stramning på dette felt.

Ole Birk Olesen er under pres fra et flertal bestående af bl.a. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der ønsker et indgreb mod ulovlige ophold på rastepladser.

Det koster en bøde at tilbringe ugehvilet i førerhuset, men bødens størrelse kan der kun gisnes om, for der er ingen domme.

 

Store bøder i Tyskland

I Tyskland er bøden op til 500 euro (3725 kroner) til chauffører og det tredobbelte til vognmanden for at tilbringe det regulære ugentlige hvil i førerhuset.

Uanset bødens størrelse vil det ikke ændre ved politiets vanskeligheder med at håndhæve forbuddet, anfører Ole Birk Olesen.

Svaret kan ses som et forsøg på at undgå rastepladsregler, der kan medføre, at camperende lastbilchauffører finder andre steder at parkere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078