23948sdkhjf

Analyse: Hvide Sande skaber 200 lokale arbejdspladser

666 arbejdspladser i Ringkøbing-Skjern Kommune har en direkte relation til virksomhederne på Hvide Sande havn. 

Det konkluderer en omfattende oplandsanalyse, som Syddansk Universitet (SDU) og Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) har udarbejdet for Hvide Sande Havn i samarbejde med Danske Havne. Det skriver havnen på sin hjemmeside.

Dermed er antallet af arbejdspladser relateret til Hvide Sande havn steget med over 200 siden 2010, da man senest fik udarbejdet en oplandsanalyse. Dengang konkluderede analysen, at 464 arbejdspladser i kommunen havde en direkte relation til havnen.

- De mange nye arbejdspladser skyldes den udvikling, vi satte i gang med havneudvidelsen, som blev gennemført fra 2011 til 2013, og at vi og virksomhederne på havnen har haft et skarpt fokus på at udvide vore forretningsområder fra kun at være fiskeri til også at være transport, trafik og offshore-vind, siger Steen Davidsen, direktør i Hvide Sande Havn. 

Taler for bedre infrastruktur
Samtidig har havneudvidelsen medført, at man har formået at tiltrække større fiskefartøjer til havnen, hvilket har betydet, at aktiviteterne inden for fiskerierhvervet ligeledes er vokset markant. 

Steen Davidsen mener, at rapporten understreger nødvendigheden af at få forbedret infrastrukturen med en 2+1-vej på strækningen mellem Hvide Sande og Herning.

- Det er utrolig vigtigt, at vi får udviklet infrastrukturen ind i landet, så det ikke bliver en væksthæmmer for os. Allerede i dag er det en udfordring for os i turistsæsonen, og med den udvikling, som både havnen og turismen er inde i, vil presset helt sikkert vokse i de kommende år, siger han.

Den store havneudvidelse kostede i sin tid cirka 150 mio. kroner, og siden har Hvide Sande Havn investeret yderligere 40-50 mio. kroner, som først og fremmest er blevet brugt på at forbedre besejlingsforholdene. 

Analysen fra SDU og CRT konkluderer, at aktiviteterne på havnen hvert år skaber en værditilvækst i Ringkøbing-Skjern Kommune på 367 mio. kroner, og at kommunen har årlige skatteindtægter med relation til havnen for 54 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094