23948sdkhjf

Farligt gods-regler på Øresundsbroen skærpes igen

Natten mellem torsdag og fredag rulles sommerens lempelser i tunnelrestriktionerne på den danske side af Øresundsbroen tilbage

ITD har hen over sommeren informeret om lempelser i tunnelrestriktionerne på Øresundsforbindelsen. Lempelserne, der indtil videre kun er godkendt af de danske myndigheder, har givet anledning til en del skilteforvirring, eftersom der har været skiltet forskelligt på henholdsvis den danske og svenske side af Øresundsforbindelsen.

På grund af usikkerheden hos transportørerne og den forlængede høringsperiode i Sverige har Øresundskonsortiet valgt igen at opsætte de gamle skilte, så der gælder et og samme regelsæt uanset retning. Ifølge Øresundskonsortiet sker dette natten mellem den 17. og 18. august 2017.

Indtil en svensk godkendelse af de nye lempeligere regler for transport af farligt gods foreligger, er det de gamle, restriktive regler, der gælder på Øresundsforbindelsen, det vil sige:

I tidsrummet 06.00- 23.00 alle dage: Kategori E
I tidsrummet 23.00-06.00 alle dage: Kategori B

- Denne skilteforvirring er højest beklagelig. Lempelige farligt gods-regler, der skiltes på dansk side, men som ikke er vedtaget og skiltet på svensk side, skaber usikkerhed hos transportørerne, om hvilke regler der skal følges og får konsekvenser for planlægning af transporterne til og fra Sverige, siger Lasse Kristoffersen, erhvervspolitisk konsulent hos ITD.

ITD følger udviklingen og informerer, så snart der måtte komme en accept fra de svenske myndigheder om at lempe tunnelrestriktionerne på Øresundsforbindelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125