23948sdkhjf

Analyse: Aalborg Havn leverer hvert tiende job i kommunen

Over 12.000 personer i Aalborg Kommune - eller 11,3 procent af kommunens borgere - er i 2017 i arbejde enten i forbindelse med eller afledt af havnens aktiviteter. Det viser en ny analyse, som er foretaget af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning for Danske Havne – brancheorganisation for erhvervshavne, ifølge Aalborg Havn.

Oplandsanalysen viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som havnen i 2016 har haft over kaj, og indkomstdannelsen. Noget, havnens ledelse er selvsagt glade for at have fået klarlagt i præcise tal. 

I 2014 var tallet 9.145 personer, der var i job på grund af Aalborg Havn, så der er sket en markant stigning.

Stærk vækstmotor
Som det ser ud i dag, medfører aktiviteterne på Aalborg Havn ifølge analysen en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 7.928 mio. kroner. Det svarer til en andel på 13,3 procent af den samlede værditilvækst i Aalborg Kommune.

Aalborg Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomsts-, virksomhedsskatter, moms etc.) på 2.296 mio. kroner, svanrende til 8,9 procent af kommunens samlede skatteprovenu.

Havnens positive udvikling skyldes blandt andet vellykkede investeringer i containerterminalen, havnefaciliteter, godsbanen og ejendomme samt evnen til at tiltrække nye rederier og øvrige virksomheder.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112