23948sdkhjf

Lastbiler i valgkamp

Kommunevalget står for døren, og SF har indledt valgkampen med et lastbilforbud!

Der er snart kommunalvalg – og det kommer traditionen tro til at betyde, at vi igen skal have valgflæsk. Stegt, kogt eller råt … Lokalpolitikerne vil love os guld og grønne skove for et lillebitte kryds på valgdagen, den 21. november. Vi vælgere er kræsne. Vi kræver initiativer, vi ønsker forandringer, vi vil have forbedringer. Og når valget er overstået, glemmer vi desværre hurtigt vores mange ønsker – og politikerne glemmer deres løfter. I hvert fald mange af dem!

Men ikke alt er det rene skuespil. Man skal lægge mærke til de undertoner, der er med i valgkampens mange budskaber. Et af de mere uhyggelige budskaber kommer fra SF i København. Dieselbilerne skal ud af byen. Det mener partiets spidskandidat til borgerrepræsentationen i København, Sisse Marie Welling.

Hun skal nok blive valgt ind i Borgerrepræsentationen igen – hun får sikkert en borgmesterpost denne gang. Hun har nemlig valgt et emne, som er en stensikker vinder. Lastbilerne forurener og larmer. De skal væk. Det er altid populært. Spørg bare Morten Kabell. Det var også hans vej til en borgmesterpost i København for fire år siden.

Det uhyggelige er ikke, at politikerne kaster sig over dette emne. Det uhyggelige er, at det giver befolkningen en forestilling om, at vi godt kan undvære lastbilerne! Det kan vi bare ikke! Lastbilen er uundværlig, og det glemmer politikerne og de kommende borgmestre at fortælle os – også dig, søde Sisse.

Det vil klæde dig allerede nu – under valgkampen – at sige, at der er plads til lastbiler og varebiler i din elskede hovedstad. Sig, at du gerne vil finde penge, så kommunen kan være med til at finansiere en omlægning af transporterne, så de bliver mere miljøvenlige. Sig, at du vil give lastbilerne lov til at køre ind i byen med varer om natten, så de ikke generer i dagtimerne.

Vær med til at finde løsninger, så lastbilen bliver borgernes ven – og ikke allesammens fjende. Hvis du virkelig får din vilje og lastbilerne kommer ud af København, må dine vælgere cykle ud af byen for at hente deres dagligvarer. Har du husket at fortælle dem det?

Mvh Jesper B. Nielsen / Transportmagasinet

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282