23948sdkhjf

Vognmændene ansætter flere

Beskæftigelsen i transport fortsætter med at stige. Branchen er godt på vej til at hente de 5.000 medarbejdere, der forlod branchen i kriseåret 2008.

Der bliver ansat flere lastbilchauffører, lagerarbejdere og kontorfolk inden for vejgodsbranchen. I 2016 steg antallet af lønmodtagere med 1170 personer. Det er fjerde år i træk med stigende beskæftigelse, og det gør udfordringen med at skaffe medarbejdere endnu større.

I nullerne var der over 30.000 ansatte i vejgodsbranchen, men da krisen satte ind i 2008 ramte det vognmændene og deres ansatte hårdt. På et enkelt år gik næsten 5.000 job tabt.

De følgende tre år var der lige over 25.000 ansatte i branchen, men i 2012 vendte udviklingen. Fra 2015 til 2016 kom der for alvor fart på med en stigning på 1170 beskæftigede. Ved udgangen af 2016 var der 28.132 ansatte i branchen, viser en særkørsel, som Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik (ATL) har lavet hos Danmarks Statistik.

- Branchen er ikke den samme, som den var i nullerne. Der er for eksempel færre, der kører eksport. Til gengæld har vi i de senere år set en vækst i den indenlandske transport, og det kan man nu også aflæse i antallet af ansatte, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

- Stigningen i beskæftigelsen understreger behovet for at tiltrække unge medarbejdere til branchen. I de kommende år vil et stort antal chauffører gå på pension. Alene at finde afløsere for dem er en udfordring. Dertil kommer væksten i antallet af medarbejdere.

- Det er selvfølgelig herligt, at branchen er i en positiv udvikling; men det kan se ud til, at vi får brug for endnu flere medarbejdere i de kommende år. Måske endnu flere, end vi havde troet, siger Lars William Wesch.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094