23948sdkhjf

Clark får nyt liv på Sjælland

Enox Gaffeltruck i Køge er blevet Clark-forhandler igen på Sjælland.

Det amerikanske gaffeltruckmærke Clark får en ny chance på Sjælland. Enox Gaffeltruck er igen blevet forhandler af mærket og tilbyder nu hele produktprogrammet fra de små elektriske palleløftere til de store 8 ton-gaffeltrucks.

Enox har tidligere været Clark-forhandler på Sjælland, men begyndte at samarbejde med BT og Toyota i 2003. Det samarbejde varede til 2015, hvor man begyndte af have Clark igen i 2016.

- Vi er tre virksomheder, som står for forhandlingen af Clark herhjemme, forklarer Erik Dolling fra Enox. Der er en, der dækker Jylland, en dækker Fyn og vi dækker Sjælland.

 

Trofaste danske kunder

- Vi kender Clark rigtig godt, og selv om mærket ikke har haft den store bevågenhed i medierne med store annoncer og pressemeddelelser, er der en del danske kunder, som trofast har valgt dette mærke. Clark er et godt og anerkendt mærke, og vi er klar til at få mere gang i det. Vi ikke alene sælger mærket, men vi yder også service og sælger reservedele.

Enox har fire montører, som kører ud til kunderne på Sjælland hver dag fra kontoret og værkstedet i Køge, hvor Erik Dolling selv bruger det meste at sin tid; men han er klar til både at køre ud med en af servicebilerne og tage en tørn på værkstedet.

- Vi er et lille firma, og her må vi alle træde til, hvor der er behov for det. Kunderne kommer i første række, så det er deres behov, som vi må opfylde.

 

Startede i 1984

Enox så dagens lys tilbage i 1984, da Erik Dolling og to kollegaer fra den hedengangne danske truckproducent JeLau gik sammen om deres eget firma. I dag er de to kompagnoner gået på pension, og Erik Dolling er eneejer af firmaet.

- Ja, jeg bliver ved, så længe, jeg synes det er sjovt og så længe, der er behov for et firma som vores, siger Erik, Dolling og afslører, at der kan være et generationsskifte på vej. Der er yngre kræfter klar til at tage over.

Enox har i dag seks ansatte – fire montører, hvoraf en af dem også er sælger samt en kontordame. Dertil kommer Erik, som både sælger og er på kontoret efter behov.

- Vi er stort set det antal medarbejdere, vi altid har været. Også i finanskrisen i 2007-2009, som vi klarede os OK igennem.

- Vi har vores faste kundekreds, som vi servicerer. Vi tilbyder trucks, kunderne har behov for – enten nye eller renoverede. Det er vores spidskompetence.

 

Clark 100 år

Erik Dolling fortæller også, at Clark fylder 100 år i år. Den første truck – eller lastebærer – blev produceret i 1917 i staten Michigan. Det blev starten på et stort eventyr, som i dag omfatter fabrikker overalt i verden.

Selv om det er et amerikansk mærke, befinder Erik Dollings kontakter i Duisburg, Tyskland. Her har Clark deres europæiske hovedkontor. Det er også her, at han skal deltage i jubilæumsfestlighederne i september.

Selv kan Erik Dollings virksomhed snart fejre 35 års jubilæum. Erik Dolling er uddannet automekaniker i Frederikssund hos Simca, Chrysler og Massey Ferguson.

- Det var spændende produkter at arbejde med. Her blev jeg til 1977, da jeg blev ansat hos JeLau i Greve. Siden har den stået på gaffeltrucks, slutter Erik Dolling.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078