23948sdkhjf

Store bøder til affaldstransporter

Stor-kontrol gav gevinst, da Tungvognscenter Syd og Miljøstyrelsen havde taget opstilling ved E45

Tungvognscenter Syd og Miljøstyrelsen lavede den 30. og 31. august kontrol af lastbiler, der kører med affald.

Kontrollerne foregik på Motorvej E45 ved Rasteplads Ustrup nær toldområdet i Padborg. I løbet af de to kontroldage blev i alt 78 lastbiler kontrolleret, heraf 64 udenlandske lastbiler.

Stig Simonsen, der er politikommissær og leder af Tungvognscenter Syd fortæller:

- Ved rasteplads Ustrup blev en 37-årig rumænsk chauffør, som var kørende i en rumænsk lastbil, sigtet for overtrædelse af reglerne omkring køre- og hviletid, manglende vejbenyttelsesafgift samt flere mindre fejl og mangler på lastbilen. Alt i alt var der overtrædelser for 71.000 kr. Lastbilen blev derfor tilbageholdt indtil dagen efter, hvor vognmanden stillede sikkerhed for det skyldige beløb.

Den 31. august var der igen overtrædelser, som medførte store bøder.

- En 49-årig tysk chauffør i en tysk lastbil måtte sande, at kørsel på en anden mands førerkort ikke er en holdbar løsning. Kontrollen viste nemlig, at chaufføren gennem længere tid havde benyttet en bekendts førerkort, når egen køretid var opbrugt. Overtrædelserne blev takseret til i alt 149.000 kr. Det skyldige beløb blev inden for få timer indbetalt, hvorefter chaufføren kunne fortsætte sin kørsel - dog først efter at have holdt sit lovpligtige hvil.

I løbet af de to dage blev i alt seks lastbiler og to sættevogne indkaldt til syn som følge af manglende bremsekraft, ligesom der i fire tilfælde blev fundet overtrædelser af reglerne omkring transport af farligt affald.

Yderligere var der fejl og mangler på ti lastbiler, ligesom fem udenlandske lastbiler havde manipuleret med det lovpligtige Ad-Blue-system, der filtrerer forurenende NOx-gasser fra lastbilens udstødning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156