23948sdkhjf

Efter fire år: Kun syv bøder for at køre på gule plader

Efter fire og et halvt år er Skat endnu ikke gået i gang med selv at udskrive bøder. Folketinget skal snart se på andre skærpelser mod sort arbejde og social dumping

Siden 2013 har det været lovpligtigt, at varebiler på gule nummerplader skal være mærket med firmanavn og virksomhedsnummer. Men hidtil er der kun givet syv bøder for at overtræde reglerne, skriver Fagbladet 3F.

Miljøsekretær Kjeld H. Jensen fra 3F’s Transportgruppe synes, at det lyder af meget lidt med syv bøder på fire og et halvt år.

- Hvis kontrollen var skrap, kunne de tage ti om dagen, siger Kjeld H. Jensen.

Det er SKAT, der oplyser tallet på syv bøder til Fagbladet 3F. Alle syv sager er afgjort ved domstolene.

En af de seneste domme kommer fra retten i Hjørring. Det var en prøvesag, og firmaet blev idømt en bøde på 5.000 kr.

Det har også været taksten i de andre sager, oplyser SKAT.

SKAT er endnu ikke gået i gang med selv at udstede administrative bøder uden at skulle indblande anklagemyndighed og domstole. Det er der ellers mulighed for.

Et flertal i Folketinget vil gerne skærpe indsatsen. De vil have varebiler under 3.500 kg ind under reglerne i den såkaldte godskørselslov. Det betyder en række krav chaufførernes kvalifikationer, firmaets økonomi mv. Flertallet består af blandt andre Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Der har været nedsat et såkaldt varebilsudvalg, som har set på mulighederne. Udvalget har haft repræsentation fra blandt andet 3F. Direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn har ledet udvalget, der er kommet med en rapport.

- Hvis politikerne vil forstærke indsatsen mod sort arbejde, så rummer rapporten nogle muligheder, siger Kjeld Zacho Jørgensen. Vore forslag vil give større gennemsigtighed.

Transportminister Ole Birk Olsen er nu ved at se på udvalgets rapport. Han er presset af flertallet i Folketinget, der har pålagt ham at gøre noget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063