23948sdkhjf

Danmark bag ny global platform for maritime topledere

14 toneangivende virksomheder stifter Global Maritime Forum, som skal samle maritime topledere fra hele verden

Global Maritime Forum er en ny global platform for topledere fra hele det maritime spektrum. Målet er positive, langsigtede forandring for branchen.

Det oplyser den nystiftede organisation i en pressemeddelelse.

Bag organisationen står en gruppe af 14 globale og toneangivende virksomheder som stiftende partnere.

- Vi er meget glade for at kunne lancere Global Maritime Forum. Vores ambition er at etablere en samarbejdende platform for alle dele af den globale søtransport, der vil skabe positive forandringer for branchen og for samfundet. Forummet er ikke en ny interesseorganisation men snarere et community af topledere, der har bredden, kvaliteten, viljen og autoriteten til at sætte den maritime dagsorden, siger Peter Stokes, formand for Global Maritime Forum.

- Den maritime branche er fragmenteret og opdelt i siloer, og den har brug for en fælles platform til at løse de fælles udfordringer. Branchen er en livsnerve i den globale økonomi, men er i en unik position til at tage lederskab for bæredygtig vækst, der gavner alle, siger Paddy Rodgers, CEO for Euronav, verdens største børsnoterede tankrederi, og en stiftende partner i Global Maritime Forum.

Forummets hovedaktivitet er et årligt topmøde, som samler topledere på tværs af hele den maritime værdikæde med politikere, NGO'er, eksperter og andre indflydelsesrige beslutningstagere og meningsdannere for at drøfte branchens langsigtede udfordringer og muligheder – den maritime verdens svar på World Economic Forum i Davos. Topmødet vil finde sted på skift i storbyer over hele verden, og Global Maritime Forum forventer, at det første topmøde bliver afholdt i oktober 2018.

Udover topmødet er Global Maritime Forum en platform, der løbende arbejder for dialog og samarbejde, som behandler globale udfordringer, der er særligt vigtige for den maritime branche. Det gøres i arbejdsgrupper, der vil drøfte branchespecifikke spørgsmål og komme med konkrete anbefalinger til handling. Det forventes, at resultaterne af de første initiativer præsenteres på det første topmøde i 2018.

Fakta: Global Maritime Forum

De stiftende partnere bag Global Maritime Forum:

A.P. Møller-Mærsk

Arshiya International

Euronav

GasLog

Gorrissen Federspiel

Gulf Agency Company

Heidrick & Struggles

Hempel

KfW IPEX-Bank

MISC

Onassis Foundation

PSA International

Trafigura

Wan Hai Lines.

Global Maritime Forum har kontor i København. Regeringens Vækstteam for Det Blå Danmark anbefaler, at Global Maritime Forums topmøde tiltrækkes til Danmark med passende mellemrum.

Kilde: Global Maritime Forum

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093