23948sdkhjf

Forsvar for Vejle Havn i ny sag om havnelovbrud

Vejle Havn beskyldes på ny for at overtræde havneloven

 Danske Rederier beskyldte tidligere på måneden Vejle Havn for opgavetyveri. Sagen gælder denne gang slæbebåden ’Jeppe Jensen II’, som Vejle Havn har sendt til Holland efter en opkøbt mudderpram. Dette internationale slæb skulle i rederiernes optik have været foretaget af en slæbebådsvirksomhed.

Anklagen giver Danske Havne ikke meget for.

- Påstande om at Vejle Havn overtræder havnelovgivningen ved at sende en slæbebåd til Holland for at hente en pram er helt på månen, siger direktør for Danske Havne Bjørn B. Christiansen i en kommentar på Danske Havnes hjemmeside. 

Der er ifølge direktøren tale om en ren in-house aktivitet, hvor havnen udfører en opgave. Det gælder for havne som andre erhvervsvirksomheder, at nogle opgaver står virksomhederne selv for. Det beror alene på en driftsmæssig vurdering, om havnen vælger at løse en given opgave selv eller om den løses af en ekstern leverandør.

Havneloven regulerer ikke in-house aktiviteter. Den regulerer kun de situationer, hvor havnen udfører en opgave for andre, lyder det fra havnene.

- Jeg synes, vi skylder hinanden at få bragt proportionerne på plads nu og fokusere på den fremadrettede lovgivning på havneområdet. Vi venter i øjeblikket på analysen af konkurrenceforholdene på havneområdet i forbindelse med det ekspertudvalg, som Transportministeren har nedsat, skriver Bjørn B. Christiansen og tilføjer:

- Det er vigtigt, at vi får bund og sider i tingene, så vi kan få konkurrencen til at fungere på havnene – ikke alene på land men i høj grad også til vands.

Kilde: Danske Havne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109