23948sdkhjf

Beskeden vognmand bag stor succes

En af Storkøbenhavns mest succesrige vognmænd fylder 70 år.

Henning König-Christensen, som har stået bag HC Container i 50 år,fylder 70 år. Det gør han den 12. september 2017. Samtidig kan han markere, at han nu i et halvt århundrede har stået i spidsen for den virksomhed, der bærer hans initialer – ”HC Container”.

Livsværket udgør i dag en stor og driftig vognmandsforretning, hvis karakteristiske blå vognpark kan ses overalt; men da 20-årige Henning Christensen i 1967 trådte ind i sin fars firma i Hareskovby, var der ikke just tale om noget verdensfirma. Dengang bestod vognparken af tre små lastbiler – to til kommunalrenovation og én til lokalkørsel.

- Det kunne man jo hverken leve eller dø af, konstaterer Henning König-Christensen tørt i dag.

Satsede på containere

Derfor valgte han at satse på de dengang helt ukendte containere. Ideen var, at vognmanden både skulle levere containerne og stå for bortskaffelsen af disse.

Hennings far var mere end skeptisk. Han mente ikke, at der var ”skrald nok”. Det var der så. Også i dén grad. I dag er HC Container en familieejet succes med 50 lastbiler, 14.000 containere og en årlig omsætning på et større 3-cifret millionbeløb.

Containerne er fortsat rygraden i virksomheden, men med årene er der kommet andre forretningsområder. Et af de mere bemærkelsesværdige er emballeret organisk madaffald, som HC Container er en af de få i Danmark, der står for.

Og virksomheden har for længst bevæget sig uden for de Storkøbenhavnske grænser.

Erklærer sig stolt 

Henning König-Christensen er sædvanligvis ikke en mand af store ord, og derfor bør man nok notere sig, at han uden tøven erklærer sig ”stolt” over, hvad virksomheden med årene har udviklet sig til.

Ifølge ham er hemmeligheden bag succesen, at HC Container er ”gennemsyret af ordentlighed, at vi behandler vores medarbejdere godt, og at vi altid taler pænt til hinanden”.

Selv siger han, at der er en vis logik i, at en ordensnørd som ham er havnet i et firma, der lever af at rydde op.

Vil ikke gå på pension

Den nu 70-årige Henning König-Christensen har ingen planer om at lade sig pensionere, men han har dog overladt den daglige ledelse af virksomheden til sin søn, Kim König. Og med et skævt smil ser han visse paralleller til dengang for 50 år siden, da han selv trådte ind i sin fars firma

- Nu er det Kim, der tænker de friske tanker – og mig, der ikke er så nem at slippe af med!

Hustruen, Mai, har også sit daglige virke på HC Container. Datteren Charlotte, derimod, har sit eget hestestutteri i Værløse på en gård, hvor Henning og Mai bor i den ene længe med dejlig kort afstand til børnebørnene.

Reception

Der er reception for Henning König-Christensen på fredag den 15. september 2017 kl. 14.00-17.00 på Kolle Kolle Konferencehotel, Frederiksborgvej 105, 3500 Værløse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207