23948sdkhjf

Trods massiv regn: Aarhus-historiens største asfaltarbejde holder planen

Natten til fredag rundede aarhushistoriens største asfaltarbejde Nørreportkrydset og er dermed halvvejs. I weekenden bevæger arbejdet sig nordpå i modsatte kørebane mod afslutningen ved Nehrus Allé.

Det sker på trods af de seneste ugers massive regn, som til alt held er faldet på tidspunkter, hvor det ikke har forstyrret arbejdet.

Dermed holder tidsplanen, og beboere og trafikanter i området skal – hvis alt går vel – kun leve med støj og omkørsler frem til udgangen af september. 

- Aarhusianerne har vist stor tålmodighed og forståelse for, at det både larmer og påvirker trafikken, når vi skal udføre et arbejde af denne størrelse. Det er vi glade for og håber, at de kan klare et par uger mere, siger Thomas Skov, ingeniør i Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Det er strækningen fra Nehrus Allé til Kystvejen, som i disse uger får nyt slidlag. Asfalten lægges nu, for ikke at gribe forstyrrende ind, når den nye Aarhus Letbane åbner den 23. september.

- I Aarhus har vi aldrig før lagt så meget asfalt på en eksisterende vej i ét sammenhængende arbejde. Det er et kæmpe puslespil at lægge nyt asfalt på en af byens hovedfærdselsårer. Foruden flere end 30.000 daglige bilister bliver 19 buslinjer, beredskab, specialtransporter og beboere i området også berørt, oplyser Thomas Skov.

Arbejdet foregår klokken 18-05 på hverdage og fra fredag klokken 18 til mandag morgen klokken 05. - Arbejdet er delt op i små etaper, som bliver færdiggjort en ad gangen.

Entreprenøren på opgaven er Colas A/S, som ifølge tidsplanen skal være færdig ved udgangen af september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094