23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Trængsel udfordrer produktionen

Forsinkelser i trafikken er skyld i, at virksomheder må stoppe produktionen, viser ny undersøgelse

I det seneste år har mere end hver tredje virksomhed oplevet, at de har måtte stoppe produktionen på grund af forsinkede leverancer forårsaget af transportudfordringer. Det fremgår af en rundspørge blandt 670 virksomheder foretaget af Rambøll for Dansk Industri i anledning af Transportens Dag 2017.

Det skriver DI Business.

Undersøgelsen understreger ifølge branchedirektør i DI Transport Michael Svane, at trængsel og forsinkelser ikke blot er et surt for de, som sidder fast i en kø, men også går ud over virksomhedernes drift.

- Det er spild af ressourcer, når medarbejdere og maskiner må vente på leverancer, der sidder fast i trafikken. Det skader effektiviteten i de danske virksomheder, der ikke kan vente på, at et delelement i deres produktion bliver leveret, siger han.

Vil du undgå kø – så kør om natten
Så hvad gør virksomhederne for at indrette sig på forsinkede leverancer?

Mange ting. Eksempelvis har de større sikkerhedslagre, sætter ekstra tid af til transport og bestiller kørsel om natten, hvor trængslen er mindre, fremgår det af Rambølls rundspørge.

Ingen af disse tiltag er dog gratis, påpeger branchedirektør i DI Transport Michael Svane.

- Forsikringer koster. Det gælder også, når virksomhederne opbygger større lagre for at undgå, at forsinkede leverance stopper produktionen. Derfor vil det batte direkte på bundlinjen hos mange virksomheder, hvis vi kunne få reduceret forsinkelserne, siger han og tilføjer:

- Trængsel og forsinkelser i trafikken skaber udfordringer i forhold til produktionen. Samtidig oplever mange virksomheder på daglig basis, at medarbejderne skal bruge mere tid i trafikken, hvilket gør det sværere at tiltrække medarbejdere.

Investerer i infrastruktur
Hos virksomhederne er der også en stor interesse i, at der bliver investeret mere i det danske vejnet, så forsinkelser kan undgås.

I DI’s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima er 7.600 virksomheder blevet bedt om at pege på, hvad de helst så blev opprioriteret i kommunerne. Og her kommer infrastruktur og transportmuligheder ud som en suveræn nummer ét, foran arbejdskraft og lavere skatter og afgifter.

I samme undersøgelse peger over halvdelen af virksomhederne også på, at de trafikale udfordringer er blevet større i løbet af de seneste fem år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078