23948sdkhjf

Mere gods på Aalborg Havn

11 procent stigning i Aalborg Havns totale godsomsætning i første halvår af 2017

I de første seks måneder af 2017 er der lastet og losset cirka 1,56 mio. tons gods mod cirka 1,40 mio. tons gods i det første halvår af 2016. Både havnens bestyrelse og ledelse anser det for tilfredsstillende og i overensstemmelse med forventningerne til periodens resultat.

Det skriver Aalborg Havn i en pressemeddelelse.

Periodens resultat er et overskud på 18,1 mio. kroner før beregnet skat, og årets nettoomsætning udgør 100,8 mio. kroner. Dermed lever 2017 indtil videre op til omsætningsrekorden på næsten 200 mio. kroner i hele 2016.

- Resultatet viser, at vores strategi om Den Intelligente Havn i høj grad lykkes, og vi kan se frem mod årsskiftet med velbegrundet glæde og forventning. Vores målsætning er kontinuerlig vækst - både i størrelse og effekt, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester og bestyrelsesformand i Aalborg Havn.

Høj aktivitet på stevedoring og krankørsel
Det er en kombination af en mild vinter, en byggerisektor i fremgang og nye kunder på Aalborg Havn, der har bidraget til en fordobling af godstyperne jord og sten-arter. Udskibning af jern- og metalskrot har også haft fremgang.

Udskibning af vinger er forløbet tilfredsstillende det første halvår med næsten 500 vinger over kaj, hvilket forventes at fortsætte året ud. Der har desuden været udskibning af topstykker til diverse vindmøllefarme, ligesom der har været en del større skibe med kul. 

Alle disse aktiviteter har bidraget til høj aktivitet på stevedoring og krankørsel. Der har ligeledes været en stor import af salt, som forventes at forsætte med mange tons fremover.

Kvadratmeter i høj kurs
Aktiviteter, der knytter sig til salg og udlejning, er ligeledes i fremgang på Aalborg Havn.

I regnskabsperioden er der solgt 5.000 m² og udlejet 10.000 m². Herudover venter der flere spændende, nye projekter, som dog ikke forventes at være endelig realiseret i indeværende regnskabsperiode.

I ejendomsselskaberne er den ledige kapacitet faldet på både kontorer, lager og produktionslejemål. Der er positive fremgang at spore i begge ejendomsselskaber. Udlejningsprocenten i selskabernes bygninger er steget marginalt til mellem 90 og 100 %. 

Også jernbanen har i første halvår af 2017 fået godt fat, og der er to operatører på fast ugentligt basis. Der er tre åbne terminaler, hvoraf de to benyttes af de to aktive operatører i et mix. Desuden forventes det, at den tredje terminal tages i brug til omladning af flydende produkter i tankvogne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109