23948sdkhjf

Flere voksne uddanner sig til chauffører

ATLs direktør glæder sig over, at flere ledige og folk med andre uddannelser søger ind i vejgodsbranchen

Trafikstyrelsen udstedte sidste år chaufføruddannelsesbeviser til 3.035 danskere, der har taget en uddannelse som godschauffør på et AMU kursus.

Det skriver ATL på sin hjemmeside.

Det er første gang i fire år, at Trafikstyrelsen udsteder chaufføruddannelsesbeviser til over 3.000 nye godschauffører. De fleste får beviset efter, at de har taget et seks ugers AMU-kursus, hvor de bliver uddannet til godschauffør. I de foregående år blev der udstedt 2.767 og 2.463 beviser.

- Vi kan håbe, at vi er vidne til en tendens. Branchen har et stort behov for nye medarbejdere, og det er særdeles glædeligt, hvis ledige og folk med andre uddannelser vælger at uddanne sig til godschauffør, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

I de senere år har der især været fokus på at få fat i de helt unge. Kampagnen ”Job i transport” fra Transportens Udviklingsfond har besøgt utallige skoler og uddannelsesinstitutioner for at gøre reklame for arbejdet som chauffør. Vi må vente lidt endnu, før vi ved, om kampagnen får flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelsen som chauffør.

- Ingen må være i tvivl om, at vi har brug for flere unge lærlinge. Men vi har også brug for at flere uddanner sig gennem AMU-systemet. Det vil tage toppen af det tryk, som er ved at ramme os, siger Lars William Wesch.

Kilde: ATL

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093