23948sdkhjf

Avis: Postforhandlinger er gået i hårdknude

Ifølge Børsen vil Sverige ikke længere mødes fysisk med Danmark i forhandlingerne om Postnords fremtid

Forhandlingerne mellem Danmark og Sverige, når det kommer til fremtiden for Postnord, kører dårligt og er reduceret til mailudvekslinger. Det skriver erhvervsavisen Børsen.

Avisen citerer to anonyme kilder for oplysningerne og beskriver forhandlingerne som de facto brudt sammen.

- Hvis det er korrekt, er det overraskende, at man fra svensk side ikke er gået mere aktivt ind i at finde en hurtig løsning for et datterselskab, man selv ejer hovedparten af, siger fagchef i Dansk Erhverv for postområdet, Jakob Tietge, til avisen.

Danmark og Sverige forhandler lige nu om Postnords fremtid. Posten giver underskud i Danmark og står til at løbe tør for penge ved udgangen af året.

Et af problemerne er, at Postnord i Danmark har et firecifret antal tjenestemandsansatte. De er ganske dyre at afskedige, når butikken skal slankes.

Det vil koste et milliardbeløb at omstrukturere Postnord i Danmark. Men Sverige er ikke vilde for at dele den regning. Selv om den svenske stat er majoritetsejer i Postnord, der dækker begge lande.

- Hvis det ender med en konkurs, fordi de to parter ikke vil sætte sig ned og finde en løsning, så vil det være en ekstremt effektiv måde at brænde skatteborgeres penge fra begge lande af.

- En konkurs eller opsplitning vil kun ende med, at Postnord bliver mindre værd, siger HK's tillidsrepræsentant for Post Danmark, Eigil Johannesen, til Børsen.

Avisen skriver, at der i det nye lovkatalog fra regeringen er en lov, der åbner op, at trafikministeren kan "sikre befordringspligten". Det tolkes som en forberedelse til en statsredning af Postnord.

- Man må jo sige, at det giver mening, at man fra statens side begynder at forberede sig på det scenarie, at Postnord ikke kan bringe post ud, hvis det kommer til en konkurs, siger Erik Østergaard, direktør for DTL, til Børsen.

Finansministeriet har over for Børsen ikke ønsket at kommentere forhandlingernes status.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078