23948sdkhjf

- Vi skal tale branchen op

Elever fra erhvervsuddannelser fortalte onsdag 230 elever fra 10. Aabenraa om de mange muligheder i transportbranchen

Hvad kan man arbejde med i transportbranchen? Man kan køre lastbil fra A til B. Sådan er manges opfattelse af den branche, som er synlig på landets motorveje hver dag året rundt.

Men der er mange andre muligheder for at få et arbejde i transportvirksomhederne, som blandt andet ligger tæt i Padborg, og det fik cirka 230 unge fra 10. Aabenraa et godt indblik i ved et arrangement hos brancheorganisationen ITD i Padborg onsdag 11. oktober.

- Vi skal have talt transportbranchen op, og fra tidligere år viser det sig, at de unge får en anden opfattelse af branchen efter at have hørt om de mange muligheder, sagde en glad og tilfreds direktør for Business Aabenraa, Helle Malene Kjølsen Olsen, efter arrangementet.

Her fortalte elever fra erhvervsuddannelser om, hvorfor de havde søgt læreplads inden for eksempel spedition, logistik, lager og chaufførerhvervet.

Unge på podiet
Camilla Rasmussen er logistikelev hos Benteler Automotive i Tønder, og hun har allerede fået job i virksomheden efter sin læretid.

- Det fedeste ved jobbet er, at man har mange bolde i luften. Det allerbedste er, når man kan gå hjem med god samvittighed, fordi en kunde har været glad og tilfreds med en opgave, som man har udført, sagde Camilla Rasmussen til de 230 unge.

Også Henrik Sievertsen har fået job efter endt læretid hos sit firma, Nagel Group, i Padborg, hvor han arbejder som speditør.

- Man skal have flair for at tale med mennesker, og så skal man være indstillet på at have vagter på alle tider af døgnet. For der er ikke noget tidspunkt, hvor godstrafikken ikke flytter sig, forklarede Henrik Sievertsen de lyttende unge 10.-klasseselever.

Der var også en repræsentant for chaufførerne blandt oplægsholderne. Patrick Willert-Jacobsen kører for Transport Vooruit i Padborg og er glad for, at han valgte chaufføruddannelsen.

- Jeg interesserer mig meget for store biler, og jeg kan lide at sidde mange timer alene i en lastbil. Det er frihed under ansvar, sagde Patrick Willert-Jacobsen.

Borgmester åbnede
Borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, åbnede arrangementet hos ITD og havde en klar opfordring til de unge.

- Jeg er glad for, at så mange er mødt frem, for vi har brug for jer. Der er gode jobmuligheder i transportvirksomhederne i Padborg, sagde Thomas Andresen.

Efter oplæggene kunne eleverne snakke med repræsentanter fra firmaerne, for der var lavet et lille messeområde med stande fra virksomhederne. Et af de firmer, som havde sat en stand op, var OHL Logistics fra Padborg.

- Vi håber, at nogle af de unge vil vælge os, når de skal søge læreplads, sagde økonomiansvarlig Erna Jessen og speditionsansvarlig Mikael Braun efter arrangementet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156