23948sdkhjf

EU skal sikre en grønnere transportsektor

Transport, landbrug og bygninger i Danmark skal nedbringe CO2-udledningen med samlet 39 procent frem mod 2030

På Ministerrådsmødet 13. oktober blev landenes klimaministre enige om, at den samlede ikke-kvotebelagte sektor i EU skal nedbringe CO2-udledningen med 30 procent i 2030 sammenlignet med 2005. Danmark skal sammen med blandt andet Finland, Sverige, Tyskland og Luxembourg nedbringe CO2-udledningen mere end EU-gennemsnittet.

- ITD anderkender nødvendigheden af at drive forretning under hensyn til klimaet. Derfor støtter vi også aktivt den grønne omstilling af transport- og logistikbranchen, som fremadrettet vil gå i en endnu mere klimavenlig retning i takt med, at den teknologiske udvikling for den tunge vejtransport modnes. Fælles europæiske standarder og krav vil bidrage til en hurtigere omstilling af lastbilflåden i hele Europa og sikre, at konkurrencesituationen er lige for danske og udenlandske virksomheder, siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

Regeringen vil i det kommende år præsentere en klimaplan for, hvordan Danmark lever op til reduktionsmålet i 2030 for den ikke-kvotebelagte sektor. ITD har allerede drøftet mulige løsningsforslag for transport- og logistikbranchen med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

- Danmark skal leve op til en meget ambitiøs klimamålsætning, hvor samtlige ikke-kvotebelagte sektorer med al sandsynlighed skal levere CO2-reduktioner. Transport- og logistikbranchen er sit ansvar bevidst og går løsningsorienteret til opgaven, hvilket vi også tidligere har drøftet med ministeren. Det er dog væsentligt, at der tages hensyn til danske transportvirksomheder i et stærkt konkurrenceudsat marked, så nationale tiltag må ikke forringe danske transport- og logistikvirksomheders konkurrenceevne, siger Lasse Kristoffersen.

Vejgodstransporten står for cirka 5 procent af den samlede danske CO2-udledning. ITD oplever, at danske transport- og logistikvirksomheder gennem mange år har arbejdet intensivt på at nedbringe udledningen. Det sker blandt andet gennem mere effektive transporter samt via ny teknologi og metoder, der kan nedbringe klimapåvirkningen og bidrager til et yderligere fremskridt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078