23948sdkhjf

Rønne Havn indgår kontrakt til en halv milliard

Med totalentreprenøren på plads kan fase 1 af Rønne Havns ambitiøse udvidelsesplan nu gå i gang.

Den 17. oktober 2017 blev en skelsættende dag i Rønne Havns historie.

Her indgik havnens ledelse en aftale med Per Aarsleff A/S om entreprisekontrakten på første fase af erhvervshavnens omfattende udvidelsesplan, der strækker sig helt frem til 2050.

Fase 1 af havneudvidelsen omfatter:

• Etablering af 1,1 kilometer stenmole.

• Minimum 300 meter ny kaj til henholdsvis krydstogtskibe og offshore-industri med tilhørende ro-ro-rampe.

• Udførelse af 150.000 kvadratmeter nyt bagareal.

• 650.000 kubikmeter uddybningsarbejde, så dybden i havnen bliver 10,5 meter.

• Arbejdet udføres af Per Aarsleff A/S i samarbejde med VG Entreprenør A/S, der er ejet af Aarsleff-koncernen. Derudover står Rohde Nielsen A/S for uddybningsarbejdet, mens Sweco A/S er rådgiver.

- Det betyder, at Rønne Havn – ud over at kunne tage imod de helt store krydstogtskibe på cirka 350 meter – også får langt større mulighed for at positionere Bornholm som service- og installationsbase i forbindelse med at opgaverne ved de planlagte vindfelter i Østersøen udvikles, siger administrerende direktør Thomas Bendtsen fra Rønne Havn i en pressemeddelelse.

Imødekommer spildevandsforbud
I forbindelse med udformingen af projektet har havnens ledelse og bestyrelse ikke mindst skelet til de kommende lovændringer for spildevandshåndteringsamt de udfordringer, som klimaforandringerne fører med sig:

- I 2019 træder et forbud mod udledning af spildevand i Østersøen for nybyggede skibe i kraft og i år 2021 for eksisterende skibe. Desuden stiller de officielle udmeldinger om fremtidens klimaforandringer store krav til etablering af bølgebrydere, som kan beskytte havnen og fartøjerne mod de mere ekstreme vejrforhold. Det betyder selvfølgelig, at der er taget højde for såvel spildevandshåndtering som klimaforandringer i projektplanen for første fase, siger bestyrelsesformand Thomas Thors.

Den samlede havneudvidelse for Rønne Havn, "Masterplan 2050" ,er inddelt i fire faser, der forventes eksekveret i henholdsvis år 2020, 2030, 2040 og 2050.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128