23948sdkhjf

Takker af efter 45 år i logistikbranchen

Administrerende direktør hos Dachser Nordic A/S, Finn Skovbo Pedersen, går på pension med udgangen af året

Rejsen ind i logistikkens verden begyndte for Finn Skovbo Pedersen i 1972, da den dengang 17-årige unge mand startede som elev hos det hurtigt voksende speditionsfirma A/S Ove Haugsted.

Den to et halvt år lange elevtid skulle vise sig at blive fundamentet for en lang og succesfuld karriere inden for transport- og logistikbranchen, der blandt andet bød på 8 år i Ove Haugsteds tyske filial i Dortmund.

I 2005 blev Finn administrerende direktør for Dachser Nordic, da den tyske logistikudbyder købte op i Norden.

Over 45 år i rivende udvikling
For Finn Skovbo Pedersen har 45 år under samme CVR-nummer i transport- og logistikbranchen givet erfaring og viden inden for et erhvervsområde, som hele tiden er i udvikling, og hvor konkurrencen er hård. Og det har aldrig været kedeligt:

- I løbet af mine år i branchen har grænserne i Europa åbnet sig, og den frie handel har haft en stor betydning for udviklingen. Globaliseringen er den seneste udfordring, som også skaber store muligheder. Informationsteknologien er eksploderet. Er man innovativ og først på banen med avancerede kundevenlige løsninger, øges de konkurrencemæssige fordele, siger Finn Skovbo Pedersen, og fortsætter:

- Hemmeligheden ligger i, at man skal være omstillingsparat uanset størrelsen på virksomheden. Hos Dachser har vi været igennem en utrolig spændende udvikling med offensive investeringer i Norden, hvilket blandt andet har betydet, at vi på koncernniveau har skabt en fordobling af vores resultater og dermed har haft det bedste regnskabsår nogensinde i 2016.

Ny mand ved roret
Dachser i Norden bliver ledet efter familieværdierne i koncernen, og stafetten gives videre internt, idet René Sidor overtager roret fra Finn Skovbo Pedersen den 1. januar 2018.

- Jeg er meget glad for, at René Sidor, som medbringer en solid viden og erfaring inden for både landevej, sø og luft og kontraktlogistik, har sagt ja til stillingen som Administrerende direktør for Nordic. René har vist at han har globale lederevner og en stærk forståelse for branchens udvikling og de store trends og udfordringer vores kunder står overfor. Jeg er sikker på, at René vil videreføre strategien i vores nordiske Dachser-ånd, siger Finn.

René Sidor har haft en lang ledelseskarriere i transport- og logistikbranchen, hvor han blandt andet har været administrerende direktør for Dantransport og landechef for Panalpina i Danmark og Finland. Senest kommer han fra en stilling som administrerende direktør for European Logistics Hvidovre hos Dachser Denmark.

- Jeg glæder mig til at fortsætte Finns store arbejde for den nordiske koncern, siger René Sidor.

- Finn har haft en umådelig stor indflydelse på Dachser i Norden, og med sin ildhu har han været medvirkende til, at virksomheden har haft en stabil vækst i Skandinavien de seneste 10 år. Det er med stor ydmyghed, jeg overtager rollen som administrerende direktør i Dachser Nordic, og jeg vil fortsætte den klare kurs, som Finn har udstukket, fastslår han.

Dachser Nordic har over 400 medarbejdere fordelt i Danmark, Norge og Sverige. Heraf er ca. 120 medarbejdere beskæftiget på hovedkontoret i Hvidovre og ca. 85 medarbejdere beskæftiget i Kolding.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08