23948sdkhjf

Hanstholm Havn klar med udbudsvinder

Den 7. november vil Hanstholm Havn offentliggøre, hvem der har vundet entreprisen på den forestående havneudvidelse til en halv milliard

Efter 10 års tilløb står Hanstholm Havn nu over for at skulle igangsætte den længe ventede havneudvidelse til mere end 500 mio. kroner. Det står fast efter, at byrådet i Thisted Kommune nu enstemmigt har godkendt havneudvidelsen og den vindende totalentreprenør på projektet. Det oplyser Hanstholm Havn i en pressemeddelelse. 

Den 7. november vil Hanstholm Havn offentliggøre, hvem der har vundet entreprisen på den forestående havneudvidelse til en halv milliard. Det sker ved et borgermøde i forlængelse af et bestyrelsesmøde på havnen.

- Denne udvidelse har været længe ventet i Hanstholm og blandt vores forskellige danske og internationale kunder og samarbejdspartnere. Der er et meget stort behov for udbygningen af havnen, og det behov vil kun vokse sig større i de kommende år. Der sker i øjeblikket en særdeles positiv udvikling hos både erhvervsfiskere og fiskeindustri i Hanstholm, og der er ingen tvivl om, at vi med udvidelsen dels kan skabe vækst hos de eksisterende virksomheder i området, dels tiltrække nye virksomheder, der også vil efterspørge lokal arbejdskraft, siger direktør for Hanstholm Havn, Niels Clemensen

Foran planen
Allerede dagen efter offentliggørelsen, den 8. novmber, tager havnen og entreprenøren første spadestik til den store havneudvidelse. Det sker på området ved Sildegade øst for den eksisterende havn, hvor de nye baglandsarealer skal etableres. 

Dermed indledes byggeriet tidligere end planlagt. Oprindeligt var første spadestik planlagt til foråret 2018, men nu begynder byggeriet altså i indeværende år.

Udbuddet, der er et såkaldt udbud med forhandling, blev igangsat i starten af februar 2017, og otte konsortier ansøgte om at blive prækvalificeret. I slutningen af marts blev feltet reduceret til fem på baggrund af en detaljeret gennemgang af de enkelte konsortiers økonomi, erfaring med tilsvarende projekter, udstyr mv.

Når havneudvidelsen står færdig – efter planen i 2020 – vil den nye, forbedrede havn beskæftige yderligere 450 personer. Havnen beskæftiger i dag ca. 600 personer. Herudover anslås det, at ca. 1.000 personer i området er indirekte beskæftiget ved havnens aktiviteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109