23948sdkhjf

Lygterne kan tracke en trailer

Den danske elektronikvirksomhed Care4all har lanceret en GPS-tracker, der kører på strøm genereret fra lygternes lys

Den nye GPS-tracker, Lommy Capture, er udviklet til overvågning og tyverisikring af trailere, anhængere m.v. Det unikke ved nyheden er, at den kan genere og lagre strøm fra lygter på eksempelvis en trailer. Den behøver dermed hverken batteri eller tilslutning til fast strømkilde for at blive sporet.

Når kørelyset er tændt, får enheden automatisk tilført strøm, så den kan fungere som live tracker og sende sin position cirka hvert andet minut.

Er kørelyset ikke tændt, når man for eksempel kører i områder, hvor der ikke er lov om fast kørelys, kan enheden i stedet trække strøm fra trailerens bremselys og blinklys. Her sørger nogle særlige "strømkar" (Supercaps) for at lagre energien, så der er strøm nok til at sende en position ud i tidsintervaller på to til otte minutter.

- Vi har fået internationalt patent på teknologien bag Lommy Capture. Der er dermed ingen andre på markedet, der kan tilbyde samme form for GPS-tracking, fortæller salgschef Claus Frost Wrang fra Care4all.

Samarbejde med branchen
Lommy Capture er blevet udviklet i tæt samarbejde med kunder og samarbejdspartnere fra transportbranchen i både ind- og udland.

- Transportbranchen er i rivende udvikling. Fokus og behov ændrer sig med hastige skridt, og dermed også kravet til nye løsninger og produkter, siger Claus Frost Wang.

- Vi har derfor et tæt samarbejde med transportbranchen i Danmark og et partner-netværk i udlandet. På den måde lytter vi til, hvad markedet efterspørger og har brug for.

- I transportbranchen har der i mange år været fokus på at installere tracking-enheder i selve lastbilen; men med den voldsomme stigning i trailer-tyverier, er det blevet lige så essentielt at overvåge trailerne under transporten. Lommy Capture er udviklet til at imødekomme dette behov.

Lommy Capture er netop blevet lanceret og kan købes direkte fra Care4all. Med i købet følger adgang til en online konto, hvor man løbende kan følge enhedens aktuelle position og færden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078