23948sdkhjf

Iveco får storordre på 250 gaslastbiler

250 grønne og støjsvage Iveco Stralis skal leveres til en af Europas største transportvirksomheder

Transports Jacky Perrenot, en af Europas største transportvirksomheder, har officielt tilkendegivet at have afgivet en ordre på 250 Stralis NP, hvoraf næsten 200 er udstyret med den nye Iveco Cursor 13 NP-motor på 460 hk.

De 250 nye lastbiler vil supplere de 250 Stralis NP 400 hk, der blev bestilt sidste år i Madrid, og vil blive sat i drift af Transports Jacky Perrenot over hele Frankrig. Ved udgangen af 2018 vil næsten 550 Stralis NP være i drift, hvilket er en ny rekord med et nyt mål, nemlig at nå op på 1000 gaskøretøjer inden 2020.

Om denne ordre sagde Philippe Givone, administrerende direktør for Perrenot-koncernens transportselskab:

- Denne nye ordre markerer en vigtig milepæl i koncernens historie. Vi valgte for mange år siden at gå over til gas, og i dag styrker vi vores position som Europas førende i ren transport takket være Ivecos ekspertise inden for alternative energikilder. Vi er stolte over at være blandt de første til at anvende denne nye teknologi i større omfang.

Efterspørgslen efter LNG er i hastig vækst i Europa, efter at det tyske Ministerium for Transport og Digital Infrastruktur (BMVI) har peget på LNG som den bedst anvendelige løsning til langdistancegodskørsel på kort sigt og i de næste 10-15 år.

Ved at køre på naturgas af fossil oprindelse, er CO2-emissioner fra Stralis NP op til 10% lavere end fra dens tilsvarende dieselvariant, afhængigt af mission og gassens sammensætning - og op til 95% lavere ved brug af biometan.

Lastbilen er også meget mere støjsvag, idet støjniveauet er reduceret med omkring 50%, hvilket er en stor fordel for distribution i byområder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095