23948sdkhjf

Dansk fragtkæmpe i ny sag med fusk med tachografen

Lovbrud og dårlige sager om chauffører plager den danske transportvirksomhed i Sverige

En chauffør, der kørte for NTG Nordic, er blevet dømt ved en svensk domstol til at betale bøde på 113.000 kr.

Det skriver Avisen.dk.

Det rumænske vognmand og chauffør, som kørte for NTG Nordic, blev 23. november taget i manipulation med lastbilens tachograf, og deraf følgende overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne.

Ifølge Avisen.dk er der blot tale om én af mange lovovertrædelser, som NTG Nordics chauffører er blevet fanget i på svensk grund. Det får Flemming Overgaard fra 3F Transportgruppen til at skyde med skarpt mod virksomheden.

- Det er mit indtryk, at NTG Nordic er en virksomhed, der gør, hvad den kan for at udnytte EUs regler til kanten. Dels ved at bruge udenlandske chauffører til internationale transporter i Norden på østeuropæiske vilkår. Dels fordi de skriver på deres hjemmeside, at de krydser Danmark hver eneste dag, siger Flemming Overgaard til Avisen.dk.

NTG Nordic er ikke dømt for lovovertrædelsen i Sverige 23. november – det er kun vognmanden og chaufføren. For at få en speditør dømt for medvirken til ulovligheder, kræver det klare beviser. Det skete i en sag i 2016, hvor netop NTG Nordic blev dømt i en sag om ulovlig udlandskørsel.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar, men NTG Nordic har ikke ønsket at medvirke.

Kilde: Avisen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109