23948sdkhjf

Cementproducent rykker ind på Aabenraa Havn

Udviklingen af Aabenraa Havns arealer ved Ensted fortsætter.

Den tyrkiske cementproducent Nuh Cimento Sanayi har udset sig arealerne ved Ensted som velegnet til cementproduktion. Nu er der så indgået en aftale mellem Aabenraa Havn og Nuh Cimentos, Tradeland og Mørch Gruppen (tidligere Mørchs Cement) om etablering af en cementvirksomhed på arealerne.

Mere nedrivning giver mere plads

Aabenraa Havn overtog i november området, hvor Ensted Værkets Blok 2 tidligere lå, fra Rimeco Aktieselskab. Rimeco igangsatte nedrivningsarbejdet i starten af september 2016 efter at have over området i april 2016. 

Allerede i 2016 begyndte Aabenraa Havn at drive dele af det nye område i Ensted, ved at overtage driften af de lejemål, som stadig består, samt foretog udlejninger af de bygninger, der ikke skulle rives ned. Havnen er også den fremtidige ejer af Aabenraa Industrihavn. 

- Med overtagelsen af Aabenraa Industrihavn, får vi nu tilført nogle attraktive faciliteter, der vil være med til at tiltrække nye aktiviteter til Aabenraa, siger havnedirektør Henrik Thykjær. 

Rimeco går om kort tid i gang med at nedrive Blok 3. Dette område er videresolgt til Aabenraa Kommune.

 Aftalen indebærer leje af arealer, fire siloer og en bygning. Inden selve produktionen startes, skal bygningen klargøres, og det nye produktionsanlæg installeres. Cementproduktionen centes at starte om et-to år, hvorefter der kan leveres cement til hele Skandinavien. Aftalen vil løbe over 20 år, og der vil være behov for nye medarbejdere.  

Cementskibe efter opgraderinger
Allerede nu flytter Nuh Cimento ind på arealet, da siloanlægget tages i drift hurtigst muligt. Anlægget skal dog opgraderes og tilpasses cementdistribution over de kommende måneder. Når opgraderingen er gennemført, vil de første cementskibe ankomme med færdig cement, som oplagres i siloerne og distribueres videre til de danske byggepladser og produktionsvirksomheder. Når cementmøllen er installeret og i drift, bliver der skibet cementklinker til Ensted, hvor den endelige forarbejdning til cement vil foregå.

- Med den strategiske investering i Danmark ved Aabenraa får vi adgang til hele Skandinavien. Vi har store forventninger til investeringen i Aabenraa, og de forretningsmuligheder den åbner op for, siger Mehmet Eskiyapan, bestyrelsesmedlem ved Nuh Cimento.  

Det endelige resultatet bliver en moderne cementmølle med en produktion, som efterlader et væsentligt mindre aftryk på miljøet end traditionel cementproduktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093