23948sdkhjf

Børssucces kan forgylde DSV-ansatte

Den seneste tids aktieoptur har gjort et aktieprogram for de ansatte historisk stort i transportkæmpen DSV

Transportkæmpen DSV A/S er efter et fantastisk børsår på vej til at strø en milliardgevinst ud over sine medarbejdere. Det skriver Finans.

Ikke alene står topchef Jens Bjørn Andersen og finansdirektør Jens H. Lund samlet til at tjene cirka 225 millioner kroner på aktieoptionsprogrammet. Yderligere knap 1.700 af i alt 44.000 ansatte står i snit til at score over 1,2 millioner kroner på programmet.

Med seneste lukkekurs sender det markedsværdien af programmet op over 2,4 milliarder kroner, viser beregninger foretaget af Finans.

Bestyrelsesformand i DSV Kurt Larsen glæder sig over, at programmet rammer så bredt.

- Hvis vi allesammen er dygtige, gør vores bedste og arbejder sammen, gavner det også bredt fællesskabet, siger Kurt Larsen til Finans.

Forklaringen på den store gevinst er DSV's voldsomt stigende aktiekurs. Aktien er med en stigning på 55 procent i indeværende år fondsbørsens suveræne vinder i 2017 blandt de store selskaber. På fem års sigt er den steget 246 procent, og fremgangen kommer vel at mærke, efter at aktien mistede mere end to tredjedele af sin værdi, da finanskrisen ramte.

Måske af samme grund vækker programmet ingen sønderlemmende kritik blandt investorer eller analytikere, selv om optionsprogrammer længe har været hårdt kritiseret.

- Vi sidder slet ikke med en opfattelse af, at DSV's optionsprogram har været ødelæggende. Her er det også vigtigt at pointere, at DSV's optionsprogram rammer bredt i organisationen og ikke kun er til topledelsen, siger Lars Heindorff, aktieanalytiker fra SEB, til Finans.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141