23948sdkhjf

Skraldemænd får efterbetalt 812.000 kr.

50 renovationsarbejdere hos Marius Pedersen A/S har fået efterbetalt 812.000 kr., fordi vognmandsfirmaet havde fejlfortolket overenskomsten

Cirka 50 renovationsarbejdere plus et mindre antal løsarbejdere hos vognmandsfirmaet Marius Pedersens A/S Esbjerg-afdeling har efter en lønkontrol hos 3F Esbjerg Transport fået efterbetalt 812.000 kroner til deling. Det skriver Fagbladet 3F.

Den medarbejder, der har fået mest efterbetalt, har fået 22.000 kroner. Samtidig er månedslønnen hævet med gennemsnitlig 767 kroner pr. mand på de fleste skralderuter.

- Marius Pedersen havde fejlfortolket 3Fs overenskomst i forbindelse med akkordaflønning af medarbejderne. Det blev afsløret ved, at der var en difference mellem, hvad 3F afdelingen beregnede ud fra lønsedler, og det medarbejderne fik udbetalt i løn, forklarer forhandlingssekretær i 3F’s Transportgruppe Kim René Busch og fortsætter:

- Firmaet har været i god tro langt hen ad vejen og har misforstået overenskomstens ordlyd, siger han.

Det har taget to år at lave det komplicerede og meget omfattende akkord-regnestykke og få rettet op på fejlene.

De 812.000 kroner er betalt, og det er nu 3F Esbjerg Transports opgave at få opsporet fratrådte medarbejdere og sikre, at de også får deres del af efterbetalingen i hænderne.

Kim René Busch oplyser, at Marius Pedersen A/S erkendte fejlen lagde sig fladt ned, da de blev præsenteret for regnestykket.

- Det er en afsluttet sag for os, og jeg har ingen kommentarer, siger administrerende direktør Christian Ørum, Marius Pedersen A/S til Fagbladet 3F.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078