23948sdkhjf

Kæmpe efterspørgsel og stigende priser i USA

Den amerikanske økonomi er i bedring, og det tegner godt for transportbranchen i Guds eget land

Transportvirksomheder i USA har lige nu travlt med at indgive ordrer på nye lastbiler, i forventning om en stigende efterspørgsel af transporter i 2018.

Det skriver Wall Street Journal.

I november 2017 alene blev der underskrevet ordrer på 32.900 langturslastbiler, hvilket er en stigning på omkring 70% sammenlignet med samme måned i 2016. Årets sidste to måneder var også de bedste siden starten af 2015.

Den økonomiske vækst medfører en stærk stigning i mængden af gods, der kommer igennem USA's transportsystem. Lastbiler er meget efterspurgt i transporter fra havne til distributions centre, til flytning af maskindele og sværgods fra producenter, og selvfølgelig til almindelig stykgods omkring højtiderne. Det er med til at presse priserne på transport i vejret, hvilket igen betyder, at flere transportvirksomheder sender flere lastbiler på vejene, ifølge Wall Street Journal.

Mange af de nylige ordrer på nye lastbiler tegner til at være som erstatning fra gamle biler, og samtidig er kundernevelovervejede med at afgive ordrer, hvilket skulle sikre en stabil vækst. Nu spekulerer producenterne til gengæld også i at få deres bid af kagen, og vil hæve priserne på lastbilerne.

Men det løser selvfølgelig ikke en helt central problemstilling, som vi også kender herhjemme på de mere skandinaviske breddegrader, især i lyset af den økonomiske vækst og lave arbejdsløshed:

Hvor skal chaufførerne komme fra?

Kilde: Wall Street Journal

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109