23948sdkhjf

Søren Pape: Nu skal udenlandske chauffører følge loven

Justitsministeren vil nu have politiet til at håndhæve loven overfor de udenlandske chauffører, der camperer i dagevis på danske rastepladser

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) gik onsdag på Folketingets talerstol og talte om vigtigheden af håndhævelse af de nye regler om ugentlige hvil i førerhuset.

Det skriver Avisen.dk.

Transportminister Ole Birk Olesen har tidligere udtalt, at det er for svært for politiet at bevise, hvor længe chaufføren har opholdt sig i lastbilen. Men nu skal der nye boller på suppen:

Rigspolitiet har nemlig siden maj 2017 været i gang med at undersøge, hvordan man konkret kan tilrettelægge kontroller og håndhæve forbuddet. Blandt andet ved at skele inspiration fra andre EU-lande, forklarer Søren Pape Poulsen.

Det var Dansk Folkepartis social dumping-ordfører Claus Kvist Hansen, der onsdag havde stillet spørgsmål til ministeren om "hans holdning til, at det er almindeligt kendt blandt østeuropæiske lastbilchauffører, at politiet i Danmark accepterer weekendhvil i førerhuset, selvom det er ulovligt".

Administrerende direktør i DTL Erik Østergaard glæder sig over, at der endelig er tegn på handling:

- Det er jo kun godt, at justitsministeren har det udgangspunkt. Der er andre lande, der har kunnet finde ud af at håndhæve det her i rigtig lang tid, så jeg kan ikke se, at der er nogen grund til at vente et halvt år mere på et langt studie, siger han til Avisen.dk.

Kilde: Avisen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078