23948sdkhjf

3F vil have motorvejsplan

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Hver dag bliver der spildt utallige timer i motorvejskøer, hvilket er en uholdbar situation. Derfor er der behov for en langsigtet planlægning og klare udmeldinger til virksomhederne og deres ansatte, lyder det fra 3F. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Når jeg besøger virksomheder, så er det helt entydigt manglen på arbejdskraft og vækstmuligheder, de taler om. Det er helt tydeligt, at infrastrukturen skal være på plads, så virksomhederne kan afsætte deres varer. Derudover handler det om at sikre attraktive arbejdspladser, hvor medarbejderne kan komme effektivt til og fra arbejde, siger Per Christensen, formand for 3F.

I Nordsjælland er det eksempelvis store virksomheder som Novo Nordisk og Foss, der længe har efterlyst en motorvej hele vejen til Hillerød. Status er, at der er afsat 12 millioner kroner til en såkaldt VVM-undersøgelse, der er første skridt på vejen.

Sporene skræmmer dog andre steder i Nordsjælland. Siden 2009 har Frederikssundmotorvejen været besluttet, men den kan efter alt at dømme tidligst blive færdig i 2020, da finansieringen mangler.

- Virksomhederne skal være sikre på, at pengene er sat af, så de kan investere på lang sigt, siger Per Christensen.

I Venstre glæder transportordfører Kristian Pihl Lorentzen sig over fagforbundets opbakning til mere asfalt. Han støtter tankerne om en masterplan frem mod 2030.

- Det er en fordel at skabe forudsigelighed. Virksomhederne skal vide det. Måske kommer det ikke næste år, men psykologisk er det vigtigt, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.114