23948sdkhjf

Politiet slog til mod klunker og tøjbamser

Ud af 36 kontrollerede lastbiler skrev Tungvognscenter Syd 24 sager om manglende udsyn

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd afholdt i sidste uge den 16. og 17. januar kontrol ved Vojens på den Sønderjydske Motorvej E45. Fokus for kontrollen var manglende udsyn fra lastbilschaufførernes plads i førerhuset.

Over de to dage blev der foretaget kontrol af i alt 36 lastbiler, og der blev i den forbindelse skrevet 24 sager om dårligt udsyn fra chaufførernes førerplads i lastbilerne.

Alle sager blev skrevet på udenlandske lastbiler fra henholdsvis Polen, Litauen, Slovenien, Hviderusland, Tjekkiet, Italien og Holland.

Gardiner, flag, bamser og puder spærrede for udsynet
Fælles for alle sagerne var, at chaufførerne havde eftermonteret et bord på instrumentbrættet, og dette var suppleret med gardiner i for- og sideruderne. Flag, vimpler og skilte var også fastgjort på frontruden, og yderligere sås der diverse puder, bamser og andre ting opstillet i frontruden. Det bevirker naturligvis, at udsynet bliver nedsat væsentligt.

Alle sagerne om dårligt udsyn blev afklaret på stedet som bødesager.

Udover sager om dårligt udsyn skrev Tungvognscenter Syd også sager om manglende betaling af Vejbenyttelses-afgift, Særtransporter, der blev udført uden tilladelser, samt fejl på nogle af lastbilernes SCR-/ Ad-Blue-systemer.

Tilknyttet kontrollen tirsdag var ligeledes en af Tungvognscenter Syds bilinspektører.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.126