23948sdkhjf

Forlæng batteriets levetid

N.C. Nielsen kan nu forlænge levetiden på alle industribatterier.

Batterier lever som bekendt ikke til evig tid - heller ikke når det gælder de højtydende industribatterier til el-truck, stablere, palleløftere og reachtruck; men hos N.C. Nielsen er det nu muligt at få forlænget batteriernes levetid, optimeret deres aktuelle kapacitet og dokumenteret deres effektivitet.

En nyindkøbt specialmaskine til at regenerere batterier hjælper processen på vej. N.C. Nielsen har investeret i en Energic Replus regenereringsmaskine til batterier. Det er et avanceret stykke måleværktøj, der gennem en 4-trinsproces kan fastlægge, om dele eller hele batteriet skal udskiftes.

- Hele processen tager 52 timer, fortæller Jan Vestergaard fra N.C. Nielsen.

- Maskinen kører en række cyklusser, hvor den først aflader batteriet og dokumenterer batteriets aktuelle tilstand. Dernæst regenererer, aflader og til sidst oplader den batteriet til fornyet kraft.

- I løbet af processen kan vi udskifte de defekte eller nedslidte celler i batteriet, så vi tilsidst står tilbage med et helt genopbygget batteri.

Besparelser på batteriet
Den gennemsnitlige levetid på industribatterier er typisk fem-syv år. En regenerering af batteriet vil normalt kunne forlænge batteriets levetid med to-fire år.

- En virksomhed med en større flåde af el-trucks vil kunne spare betydelige summer ved at regenerere deres eksisterende batterier, siger Jan Vestergaard.

- Vi er klar til at modtage batterierne, der kommer til servicetjek hos os på vores hovedkontor i Balling.

- Det optimale tidspunkt for regenerering er efter tre år. Det vil give det bedste resultat, siger han.

Godkendt og grønt
Hos N.C. Nielsen tjener den nye Energic Replus-maskinen flere formål. Den bliver først og fremmest brugt til løbende vedligeholdelse af kundebatterier og til leasingflåden, men også som et element i de skrappe dokumentationskrav og procentsatser, der stilles til batteriernes kapacitet.

Miljøgevisnt venter
Desuden ligger der en miljømæssig gevinst i at udnytte batterierne optimalt.

- Det sender et grønt og bæredygtigt signal til omverden, hvis man udskyder det tidspunkt, hvor man udskifter batteriet.

- Det giver rigtig god mening at udnytte batterierne i hele deres forventede levetid, og så er der naturligvis også tale om, at batterierne efter endt tjeneste bliver bortskaffet hos vores certificerede batteriaftagere, slutter Jan Vestergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078