23948sdkhjf

Nu skal man kunne oplade el-biler i hele Europa

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Circle K og IONITY vil sikre mobilitet med 400 ladestandere i 2018-2019.

Nu har Circle K Danmark indgået partnerskab med IONITY- og etablerer de første high power opladningsstandere i Danmark.

IONITY er et joint venture mellem BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group med Audi og Porsche.Missionen er at etablere et netværk af high-power opladestandere (HPC) på tværs af Europa for at sikre komfortabel elektromobilitet over lange afstande. Circle K and IONITY går sammen med det formål at realisere et europæisk netværk.

Kunder i Danmark vil få adgang til HPC opladere i Circle K netværket.

- Vi er stolte og glade for at indgå i et partnerskab med IONITY og dermed skabe det største og hurtigste opladningsnetværk i Europa, siger adm. direktør i Circle K Danmark, Timothy Shawn Tourek.

Elektro-mobilitet
- Vi er dedikeret til at være en del af den såkaldte elektro-mobilitet. Vi ønsker at gøre de store teknologiske fremskridt inden for hurtig opladning i forbindelse med lang distance el mobilitet let tilgængelig for vores kunder. 

IONITY´s netværk vil bestå af 400 HPC-stationer, der gør langdistancerejser på tværs af flere lande i Europa med el-biler muligt. Hver station vil i gennemsnit have seks opladningspunkter.

Circle K bliver netværkspartner i 7 lande og vil etablere hurtigladere til el-biler på stationer i Norge, Sverige, Danmark, Irland, Litauen, Letland og Estland.

Hurtig opladning
Med effektniveauer på op til 350 kW vil netværket tilbyde hurtig opladningstid. Målet er at muliggøre langdistancerejser mellem vores opladningsstandere langs motorveje og større veje på tværs af Europa.

I Danmark er der planlagt i alt 6 stationer, som vil være en del af det europæiske netværk.

Stationerne forventes at blive etableret i 2018 og 2019.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.183