23948sdkhjf

Scania indgår partnerskab om el til lastbiler

Scania og Northvolt har indgået en aftale om at udvikle og kommercialisere battericelleteknologi til tunge erhvervskøretøjer. Scania investerer 10 millioner euro i partnerskaber, som skal booste den videre udvikling og støtte etableringen af Northvolts testproduktions- og forskningsfaciliteter.

Elektrificeringen af køretøjer er i rivende udvikling, hvilket giver favorabel mulighed for mere bæredygtige transportløsninger. Hvad angår tunge lastbiler og busser, er den fortsatte udvikling af både opladningsinfrastrukturen og mere robuste, omkostningseffektive og bæredygtige battericeller af afgørende betydning for et stort markedsgennembrud for en holdbar kommerciel elektrificering.

Forskellige transportopgaver vil kræve forskellige elektriske drivlinjer. For at opnå maksimal effekt skal batteri- og celleteknologierne derfor udvikles til at understøtte forskellige behov.

- Vi ønsker at gøre det nemt for kunderne at vælge bæredygtige transportløsninger. Elektrificering vil spille en vigtig rolle i skiftet til et fossilfrit transportsystem. Men den nuværende brændselscelleteknologi skal videreudvikles for at kunne opfylde kundernes erhvervsmæssige krav til tunge busser og lastbiler. Med Northvolt som partner tror vi på, at vi kan gøre store fremskridt, udtaler Henrik Henriksson, som er Scanias President og CEO.

De to virksomheder vil etablere et team af eksperter og samarbejde på Northvolts forskningscenter – Northvolt Labs i Västerås i Sverige – med henblik på at udvikle og kommercialisere produktionen af battericeller, der er optimeret til at drive erhvervskøretøjer. Virksomhederne har også indgået en aftageraftale vedrørende battericeller.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.107