23948sdkhjf

DSV-topchef: - Det minder om tiden inden finanskrisen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Kapacitet og høje fragtrater har i den grad præget DSVs regnskab for 2017, fortæller administrerende direktør Jens Bjørn Andersen

Den store efterspørgsel på kapacitet i transportsektoren har op til jul 2017 gjort indhug i DSV's bruttofortjeneste på alle segmenter. I uger var det faktisk nærmest umuligt at skaffe luftfragt, fortæller administrerende direktør i DSV Jens Bjørn Andersen ifølge Finans.

Generelle stigninger i godsmængderne over hele verden har presset kapaciteten, og den stigende interesse for e-handel verden over har sat systemerne yderligere på spidsen.

- Som speditør er der selvfølgelig forskellige udfordringer, man skal slås med og finde løsninger på for kunderne. Det har vi taget imod med kyshånd, og vi har fået løst de problemer med kunderne. Det er et miljø, hvor der er pres, men vi trives godt med det, siger Jens Lund, økonomidirektør i DSV, til Finans.

I løbet af fjerde kvartal fik man flere gange mindelser til den kaotiske og kapacitetspressede periode, der ledte op til finanskrisen, fortæller topchef Jens Bjørn Andersen. Det betød også, at DSV fik svært ved at levere den service, selskabet slår sig op på. Men samtidig gav de højere fragtrater mulighed for at forhandle nye priser med kunderne, hvilket især er tiltrængt indenfor vejtransport, hvor priserne længe har skrabet bunden.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.134