23948sdkhjf

Göteborg Havn klipper snoren på ny kombiterminal

| Af redaktionen/lda | Tip redaktionen om en historie

Den nye kombiterminal på Göteborg Havn, Arken Combi Terminal, er netop blevet officielt indviet, oplyser den svenske havn i en pressemeddelelse.

Arken Combi Terminal på 65.000 kvadratmeter og placeret ved container- og ro/ro-terminalerne i det ydre havneområde. Den skal gøre det lettere at flytte gods mellem lastbiler, tog og skibe. Fx slipper mere end 100 lastbiler dagligt for turen gennem det centrale Göteborg.

Terminalen har været i drift siden starten af året og har allerede håndteret mere godt, en den gamle terminal ved Gullbergvass, der nu er lukket.

Hvor den gamle terminal håndterede fem tog dagligt er Arken allerede oppe på syv, og tallet ventes at stige. Årligt ventes mere end 100.000 trailere at skifte fra en transportform til en anden i den nye terminal.

- Arken kombiterminalen er en længeventet brik i puslespillet ved Göteborg Havn. Markedet har ledet efter måder at håndtere mere gods på en mere effektiv måde, og byen har brug for det gamle terminalområde for at fortsætte med byudviklingsprogrammet, sagde Magnus Kårestedt, havnens chief executive i forbindelse med den officielle åbning af den nye terminal.

 

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.13