23948sdkhjf

Sne skaber problemer for godstrafikken i Sverige

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Manglende snerydning får jernbaneselskabet Green Cargo op i det røde felt

De seneste måneder har det nordlige Sverige fået så meget sne, at det skaber store udfordringer for jernbaneselskabet Green Cargo, som står banegodset for mange af Sveriges største virksomheder.

Green Cargos sikkerheds- og kvalitetschef kalder situationen ekstrem, fordi manglende snerydning gør, at man må stoppe trafikken til blandt andet Sundsvall og flere terminaler, hvor der rangeres tog og skiftes godsvogne.

- Vi har især store udfordringer med sneen nord for Gävle. Hele nordbanen er svær at trafikere på grund af de store snemængder og mangler i snerydningen på banen og sidesporene. Det har blandt andet betydet, at vi har måtte stoppe godstrafikken til Sundsvall. Selv rangeringen af tog på vores store terminal i Ånge står helt stille, siger Håkan Sjöström.

- Vi oplever også manglende snerydningen på strækninger, hvor vi ikke tidligere har haft problemer.

- Manglende snerydning betyder, at vi får flere skader på vores materiel. Desuden kan vi ikke komme frem på nogle strækninger. Det betyder, at vi kommer for sent med godset – men først og fremmest påvirker den manglende snerydning sikkerheden for vores medarbejdere – og sådan bør det ikke være, siger sikkerhedschefen, som nu har fået nok og derfor opfordrer Trafikverket til at få styr på situationen..

- Vi har en kontinuerlig dialog med infrastrukturforvalterne og Trafikverket, både lokalt og centralt. Vi holder blandt andet ugentlige ”sne-møder;” men lige nu oplever vi, at der er for meget sne og for få ressourcer.

- Vi opfordrer Trafikverket til at få gjort noget ved planlægningen og koordineringen af indsatsen, især i Norrland, hvor der er tre hovedleverandører, som har opgaven; men som arbejder hver for sig uden nogen form for samordning. Det er ikke acceptabelt, siger Håkan Sjöström.

 Mange små påkørsler

Manglende snerydning er også årsag til mange små uheld som afsporinger, sammenstød og påkørsler af forskellikgt udstyr og materiel.

- Disse små uheld er en stor sikkerhedsrisiko for vores medarbejdere, siger Håkan Sjöström.

- At arbejde under ekstreme vinterforhold stiller store krav til vores medarbejdere, som skal være opmærksomme på hændelser, som ikke opstår under normale omstændigheder.

- Vinterforholdene stiller også store krav til de instanser, som forvalter vores infrastruktur. De må sikre en god snerydning, så vores medarbejdere får de bedste forudsætninger for et trygt og sikkert arbejdsmiljø.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.108