23948sdkhjf

Få styr på persondata før det er for sent

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Om tre måneder træder persondataforordningen i kraft i Danmark. Det er altså på høje tid at ændre gamle arbejdsgange og rutiner, så man lever op til reglerne i forordningen

DI og ATL holder en række møder om persondataforordningen i de kommende måneder. Næste chance for at få oplysninger om persondataforordningen er 2. marts i Aalborg og. 5. marts i Aarhus.

Møderne henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder, som kan hente en række praktiske råd til, hvordan man får styr på persondata. Og de er tiltænkt personer i virksomheden, som er ansvarlige eller deltager i arbejdet med persondataforordningen.

- Der er ikke langt tid til at forordningen finder anvendelse. Så hvis ikke man allerede er i gang med arbejdet, er det vores klare anbefaling, at man kommer i gang nu, siger chefkonsulent i ATL Stine Kenneth Larsen.

DIs personalejurister vil fortælle, hvornår og hvordan man skal behandle oplysninger om medarbejderne. Desuden deltager DI's erhvervsjurister, som på et lavpraktisk niveau vil forklare om persondatareglerne og gennemgå de værktøjer, som DI stiller til rådighed.

Persondata og ansættelsesret
ATL tilbyder et kursus om de ansættelsesretlige konsekvenser ved persondataordningen. Det sker den 17. april i Middelfart.

- Når persondataforordningen finder anvendelse, kommer der skærpede krav og markant højere bøder. Da stort set alle virksomheder behandler personoplysninger, er forordningen relevant for så godt som alle, siger Stine Kenneth Larsen.

Forordningen har betydning, når virksomheder behandler helt almindelige oplysninger som navn, alder, køn, telefonnummer, fødselsdag, CPR-nr., fysisk adresse, mailadresse og portrætbilleder.

Målgruppen for kurset er først og fremmest HR-medarbejdere og HR-ansvarlige samt ledere af mindre og mellemstore virksomheder.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.137