23948sdkhjf

Affald hentes bedst af private virksomheder

| Af Lars William Wesch, ATL | Tip redaktionen om en historie

I den seneste tid har der været en del debat om indsamlingen af husholdnings- og erhvervsaffald. De private vognmænd, der vinder et udbud om indsamling af affald, er ofte utilfredse med, at betingelserne ændrer sig undervejs, uden at de får flere penge for at løse opgaven.

Nogle kommuner er utilfredse med, at de har for lidt kontrol med, hvordan opgaven bliver løst. Konsekvensen har været, at flere kommuner har hjemtaget affaldsindsamlingen, så det er kommunens egne ansatte, som løser opgaven.

Mange steder fungerer samarbejdet mellem kommunen og de private vognmænd altså langt fra så godt, som det kunne gøre. Derfor holder Dansk Industri, ATL, Kommunernes Landsforening og Dansk Affaldsforening i næste uge et dialogseminar om udbud på dagrenovationsområdet.

Noget af det, vi skal diskutere på mødet, er tildelingskriterier generelt, kontraktkrav, der giver operatørerne udfordringer, og det lokale samarbejde.

Der er ingen tvivl om vores holdning: Affald hentes bedst og billigst af private vognmænd. Nye og forbedrede løsninger kræver konkurrence mellem operatører, der har opgaven som deres spidskompetence. Derfor er det så vigtigt, at vi får talt sammen.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.12