23948sdkhjf

58 meter lange møllevinger skal køres gennem Grenaa

Fra marts til oktober vil energiselskab køre ni returture fra Grenaa til Aalborg.

Vindmøllevinger på små 60 meters længde vil fra 1. marts blive kørt gennem Grenaa for at komme til Grenaa Havn.

Det oplyser Siemens Gamesa til TV2 Østjylland.

Et flertal af vingerne fra Anholt Havmøllepark skal nemlig en tur til Siemens Gamesas fabrik i Aalborg, hvor de skal overfladebehandles og opgraderes.

Når vindmøllerne er blevet opgraderet, skal de køres tilbage til Grenaa og sejles ud til Anholt for at blive monteret.

Vindmøllerne er 58 meter lange og 5 meter brede, og de må lægges skråt på transportlastbilerne for ikke at blive for høje.

- Vi påtænker at starte turene 1. marts, og planen er, at vi afslutter dem omkring 1. oktober. Der er planlagt ni returrejser fra Grenaa til Aalborg per uge, siger Peder Nickelsen, der er teknisk ansvarlig hos Siemens Gamesa, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ingen vinger i myldretiden
Han mener ikke, at kørslerne vil få den store betydning for borgerne i Grenaa.

- Vores vurdering er, at det vil have en minimal betydning for borgerne. Vi planlægger det, så vi ikke kører i spidsbelastningstiderne, så vi ikke generer trafikken, siger Peder Nickelsen.

Det betyder, at borgerne i Grenaa ikke vil møde lastbiler med enorme vindmøllevinger på vejene mellem klokken 6 og 9 om morgen og ej heller fra 15 til 18 om eftermiddagen.

Grenaa er en havneby. Det samme er Aalborg. Det er derfor oplagt at spørge, hvorfor møllevingerne ikke bare skal sejles mellem byerne i stedet for at blive transporteret til lands.

- Når vi skal flytte vingerne fra Anholt, bruger vi en særlig kranbåd med ben. Det er et ret stort fartøj, der ikke er specielt anvendeligt til at sejle langt. Det er både i forhold til brændstoføkonomi og rejsetid, siger Peder Nickelsen fra Siemens Gamesa til TV2 Østjylland.

Det tager omkring fire timer at køre møllevingerne fra Grenaa til Aalborg, og ruten er ifølge aftale med de relevante myndigheder.

- Vi har valgt at kommunikere åbent om, hvad vi gør, og hvornår det skal ske, siger Peder Nickelsen til TV2 Østjylland.

Han mener, at folk i Grenaa vil betragte de mange kørsler med møllevinger som en del af den industrielle aktivitet, der er med til at skabe arbejdspladser i Grenaa.

Energiselskabet Ørsted, der driver Anholt Havmøllepark, beskæftiger cirka 70 personer i Grenå.

Originalartikel: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/nu-skal-58-meter-lange-vindmoellevinger-koeres-gennem-grenaa

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125